Promovarea Cost-Per-Click

CPC
 • Una dintre cele mai eficiente metode de promovare online o reprezinta campaniile tip cost-per-click. Anume – platiti doar atunci cand un utilizator da click pe reclama dumneavoastra, fie ca este vorba de un banner sau un text-ad.
  In Romania, doua dintre cele mai populare servicii cpc sunt Google AdWords si Facebook Text-Ads.

GOOGLE

 • Google AdWords permite rularea unor campanii de text-ads (asa-numitele linkuri sponsorizate) atat in cadrul motorului de cautare Google (setati anumite cuvinte cheie si, in functie de bid-ul pe cuvintele respective, este afisat text-ad-ul aferent campaniei dumneavoastra), cat si pe siteuri partenere (cele inscrise in reteaua AdSense). Totodata, pe siteurile partenere este permisa rularea de campanii de bannere – tot in format CPC. Unul dintre cele mai imporante elemente in cadrul Google AdWords il reprezinta scorul de calitate pentru fiecare dintre cuvintele setate.
 • De ce este scorul de calitate atat de important? Are influenta atat asupra costului per click, cat si asupra pozitiei text-ad-ului in lista de rezultate (pentru linkuri sponsorizate). Cu alte cuvinte, un scor de calitate bun (de peste 7) va poate duce in primele pozitii, cu un cost-per-click chiar mai mic decat un text-ad aflat pe o pozitie inferioara, dar cu un scor de calitate slab.
 • Ce anume influenteaza scorul de calitate? Rata de click pentru cuvintele cheie respective, performanta generala a campaniei si istoricul contului, relevanta text-ad-ului pentru cuvintele cheie utilizate si a landing-page-ului pentru text-ad si cuvinte cheie, precum si performanta siteului respectiv in cautari organice.
 • Google ofera optiuni avansate de targetare, precum targetarea pe zone geografice (spre exemplu: pe o raza de 30km fata de Bucuresti), intervale orare, dar si targetari demografice, pentru text-ad-urile si bannerele din reteaua de siteuri partenere.
 • Pentru informatii detaliate despre setarea si optimizarea campaniilor Google AdWords, accesati https://ads.google.com

FACEBOOK

 • Dupa cum spuneam, un alt serviciu care are din ce in ce mai multa popularitate este Facebook Text-ads, accesibil la adresa https://www.facebook.com/ads
 • Facebook Text-ads permite rularea de text-ad-uri in profilul utilizatorilor. Text-ad-urile contin text si o imagine de maximum 110×80 pixeli. Printre targetarile care se pot face sunt cele de sex, varsta, dar si targetari avansate, precum afisarea text-ad-ului doar pentru cei care isi serbeaza ziua de nastere.
  Un ghid despre cum puteti seta si optimiza campaniile cpc pe Facebook puteti accesa la https://www.facebook.com/business/a/ads-best-practice
 • Printre alte servicii cpc din Romania se numara Neogen.ro, Beyond.ro si eTarget.ro.
  Important, inainte de a lansa o campanie CPC, este sa va asigurati ca informatia oferita pe site poate transforma vizitatorul in client. Si, mai ales, ca informatia este disponibila 24 de ore din 24. Acest lucru va poate fi asigurat de un serviciu de hosting profesionist, precum Host-Age.ro
Articole recente