Cele 5 semne care îți spun că ai nevoie de o schimbare la hosting

semne schimbare hosting

Nu vrei să te gândești la asta – încă mai ții minte cât de copleșitoare a fost selectarea unui serviciu de găzduire web ultima dată: atâția parteneri, atâtea opțiuni, care erau cele care se potriveau, care nu…

Cel mai probabil ai ales opțiunea simplă (hosting de bază) și ți-ai propus să faci un upgrade când și dacă este cazul. Dar cum îț dai seama că acel moment a venit?

Pe măsură ce afacerea ta s-a dezvoltat și website-ul a început să aibă un alt set de cerințe, va apărea nevoia pentru o schimbare la planul tău de găzduire web – o schimbare care să țină pasul cu planurile tale.

Poate ai mai mulți vizitatori, poate website-ul este refăcut, iar noul design implică alte module și opțiuni de stocare, poate ai început să implementezi shopping online și astfel ai o bază de date care trebuie securizată… 

Oricare ar fi cazul, am pregătit mai jos o listă cu semnele care îți spun că ai nevoie să te gândești la o modificare a abonamentului de găzduire web.

Website-ul merge încet: abonamentul de găzduire web nu mai face față

Google ne spune că un utilizator va părăsi un site dacă acesta nu se încarcă în 3 secunde. Studiile mai pesimiste au arătat că până la 47% din utilizatori pleacă după doar 2 secunde.

Un website care se ”mișcă” încet va duce la un bounce rate mai mare (utilizatori care ies după ce au văzut o singură pagină) și la mai puțini vizitatori și astfel va afecta negativ și munca depusă pentru SEO – de ce ar afișa un motor de căutare un site pe care utilizatorii îl abandonează aproape instant?

Din punct de vedere al serviciului de găzduire web există două motive pentru care website-ul tău nu se mișcă pe cât de repede ai dori:

  • nu te mai potrivești cu actualul furnizor de hosting
  • planul de găzduire web nu mai face față cerințelor site-ului

TIP: dacă website-ul depășește constant limita de CPU* alocată abonamentului de hosting, mai ai un motiv să faci o schimbare.

*CPU-ul este unitatea centrală de procesare, cea care alocă resurse unui site asignat unui server. Aceste resurse sunt limitate dacă server-ul este ”la comun” – mai multe site-uri folosesc același server de găzduire.

Ai din ce în ce mai mulți oaspeți: serviciul de hosting nu îi poate acomoda pe toți

Un serviciu de hosting de bază folosește de obicei același server pentru mai multe website-uri – este ca și cum ai sta într-un apartament cu mai mulți colegi de cameră.

Imaginează-ți că unul din colegi începe să primească mai mulți vizitatori. Apartamentul va fi din ce în ce mai aglomerat și tu nu vei putea invita alți oaspeți – unde vor avea loc cu toții?

Pentru website-uri care împart același server, creșterea numărului de utilizatori al unui singur website va afecta viteza tuturor celorlalte site-uri. 

În realitate vizitatorii pot aștepta pe hol. Dar am notat mai sus că vizitatorii online nu vor avea această răbdare – 2 secunde și au plecat.

Dacă site-ul tău este cel care se bucură de un număr constant mai mare de vizitatori, atunci poate a venit momentul pentru un upgrade de hosting și poate chiar un server dedicat.

Un server dedicat înseamnă că singurul ”locatar” vei fi tu: astfel vei avea spațiu destul de desfășurare, o viteză mai mare de încărcare și mai mult control.

Site-ul tău este mai pretențios: serviciul de găzduire web este basic

Vrei să ieși în evidență în online. Ai investit în design personalizat, funcții originale și un UX care să țină utilizatorul cât mai mult la tine.

Aceste investiții în design original creat pentru a cuceri vizual și în diferite module implementate de dezvoltatorii web pentru o experiență cât mai interactivă și memorabilă vor fi inutile dacă serviciul de găzduire nu a fost selectat pentru a face față acestui plan.

Asta pentru că un abonament de găzduire web ”la comun” (mai multe site-uri pe același server) oferă suport doar pentru cele mai des întâlnite actualizări și module.

Dacă prezența ta online necesită personalizări mai complexe sau module mai puțin întâlnite, atunci vei avea nevoie de o soluție de hosting adaptată nevoilor tale.

Un server dedicat îți va oferi spațiul de desfășurare necesar atât ție ca antreprenor, cât și echipei de development pentru a face acea magie care îți transformă site-ul în ceva remarcabil.

Opțiuni care necesită un band width mai mare

Spuneam mai sus de limita CPU: cum aceasta poate fi atinsă și depășită de numărul de vizitatori.

Dar, la fel de bine, ea poate fi afectată și de funcțiile pe care alegi să le implementezi.

Poate vrei să urci videoclipuri, să creezi experiențe interactive complexe sau să găzduiești o bibliotecă de conținut (broșuri, prezentări, ghiduri, etc.). Toate acestea consumă din band width și vor avea nevoie de spațiu – spațiu care va implica un upgrade la serviciul de hosting.

Un server dedicat exclusiv hosting-ului site-ului tău înseamnă că acesta va avea mai mult ”loc” în care tu vei putea implementa toate opțiunile care susțin dezvoltarea afacerii tale.

Găzduire web: mai multă siguranță pentru site-ul tău

Cine ar vrea să îți ”spargă” site-ul? La prima strigare nu crezi că ai ceva ce poate fi furat dar…

Ai o bază de date cu toți clienții tăi? Aceștia pot plăti online? Ai datele lor de contact – cele foarte personale (nume, prenume, telefon, email, adrese de livrare)?

Dacă da, atunci securitatea trebuie să fie prioritatea #1. Orice breșă și pierdere de date afectează instant credibilitatea afacerii tale și îți va pierde clienții câștigați cu atâta greutate.

Un abonament de găzduire de bază este exact ce îi spune numele: basic. Asta înseamnă că securitatea este cea de pornire pentru că nu toate site-urile au nevoie de opțiuni complexe de securizare (un site de prezentare nu necesită la fel de multă complexitate ca unul de e-commerce).

Dar dacă vei începe să ceri informații cu caracter personal (adrese de livrare și datele de plată), este responsabilitatea ta să te asiguri că aceste informații sunt protejate și că utilizatorii pot achiziționa în siguranță.

Astfel apare nevoia unui upgrade de hosting care să îți îmbunătățească securitatea și să respecte cele mai riguroase standarde de securizare și criptare plus integrări pentru plata cu cardul și modulele de livrare prin curier.

În încheiere…

Când merge bine, serviciul de găzduire web este ceva de care uiți: utilizatorii vin și stau pe site, scorul SEO rămâne bun, motoarele de căutare te afișează.

Când nu merge bine, hosting-ul devine din fundație piedică și se apropie momentul când începi să te gândești dacă nu meriți mai mult. 

Host-Age.ro

Host-Age.ro este a doua firmă de găzduire web ca vechime din România. Găzduim peste 20.000 de site-uri pentru clienți din 37 și țări, iar timpul nostru de răspuns este de maxim 10 minute de la crearea unui tichet.

Oferim 4 pachete de hosting care acoperă toate nevoile unui site în plină dezvoltare și care are nevoie de mai mult spațiu de manevrat. Fiecare plan de hosting oferă diferite beneficii și opțiuni care îți garantează că investiția într-un site impecabil nu este irosită.

Descoperă toată oferta de găzduire web a Host-Age.ro aici.

Articole recente