Ce înseamnă backup și de ce ar trebui să-l folosiți? Tot ce trebuie să știți despre acesta

ce este backup

În lumea rapidă de astăzi, copierea datelor în siguranță este de cea mai mare importanță. De obicei, muzica, filmele, fișierele de date, proiectele și fotografiile sunt toate depozitate într-un singur loc – computerul dumneavoastră. Laptop-urile și desktop-urile au scăzut în costuri, iar cantitatea de stocare din interiorul acestora a crescut foarte mult în ultimii ani. Din păcate, toate datele păstrate într-un singur loc nu sunt tocmai o alegere bună, sigură.

Ce este hardware-ul de computer? Tipuri, Componente & Caracteristici

Dacă sunteți confuz legat de ceea ce este hardware și software, este mai bine să luați în considerare hardware-ul ca pe tot ceea ce este în computerul dvs. pe care îl puteți atinge fizic. Pur și simplu, este totalitatea componentelor pe care un sistem informatic trebuie să le conțină pentru a funcționa. Înglobează totul pe o placă de circuit care funcționează în interiorul unui PC sau laptop, incluzând placa de bază, placa grafică, procesorul (unitatea centrală de procesare), ventilatoarele de ventilare, webcam-ul, sursa de alimentare și nu numai.

Linux – Caracteristici aparte și diferențe față de Unix

Linux diferențe față de Unix

Sistemul de operare UNIX s-a născut la sfârșitul anilor ’60. AT&T Bell Labs a lansat un sistem de operare numit Unix scris în C, care permite modificarea, acceptarea și portabilitatea cu o viteză mai mare.

A început ca un singur proiect sub conducerea lui Ken Thompson de la Bell Labs. A continuat să crească până când a ajuns unul dintre cele mai utilizate sisteme de operare. Unix este un sistem de operare proprietar. 

Malware – Ce este și cum să vă protejați corespunzător

ce este malware

Știți cum în fiecare an comunitatea medicală face campanii pentru ca toată lumea să facă un vaccin anti-gripă? Acest lucru se datorează faptului că focarele de gripă au de obicei un sezon – o perioadă a anului în care încep să se răspândească și să infecteze oamenii.

În schimb, nu există infecții sezoniere previzibile pentru computere, smartphone-uri, tablete și rețele de întreprinderi. Pentru dispozitivele inteligente, este întotdeauna sezonul gripei. Însă, în loc să sufere frisoane și dureri corporale, utilizatorii se pot îmbolnăvi de un fel de boală tehnică – malware. Mai jos ai un ghid despre ce înseamnă malware și cum se manifestă.

Ce este memoria solid-state drive (SSD)? Citiți ce nu știți despre aceste unități de stocare

Ce este SSD

Timp de zeci de ani, datele au fost stocate în principal pe hard disk-uri mecanice. Aceste unități hard disk tradiționale (HDD) sunt bazate în mare parte pe piese mobile, precum un cap de citire/scriere care merge înainte și înapoi pentru a aduna date.

Eroarea 500 internal server error – Ce este și cum se poate repara? Sugestii de rezolvări rapide!

Eroare 500

Eroarea 500 Server intern este un cod de stare HTTP foarte general, care înseamnă că ceva nu a mers corect pe serverul site-ului, dar serverul nu poate fi mai specific cu privire la natura, sursa, problemei. Site-urile web exprimă 500 de erori în multe feluri, dar toate spun practic același lucru: există o problemă generală a serverului care se întâmplă chiar acum.

De cele mai multe ori, nu puteți face nimic, doar să contactați site-ul direct și apoi să așteptați să fie remediată problema. Dacă există o defecțiune pe partea dvs, încercați să ștergeți memoria cache și orice cookie de pe site-ul cu eroarea.

Adresa URL – istorie și structură

Adresa URL

Ce înseamnă URL? Un URL (Uniform Resource Locator) este un identificator unic utilizat pentru a localiza o resursă pe internet. Este, de asemenea, sinonim cu o adresă web. URL-urile constau din mai multe părți – inclusiv un protocol și un nume de domeniu – care spun unui browser web cum și unde să acceseze o resursă. Am restrâns pentru dumneavoastră un sumar al istoricului și tipurilor de adrese URL în acest articol.

Linux vs. Windows – ce este Linux și de ce a revoluționat lumea IT-ului?

Linux vs. Windows

Linux este un sistem de operare open-source, lansat în 1991 pentru computere, însă utilizarea sa s-a extins pentru a fi compatibil pe sistemele pentru mașini, telefoane, servere web și, mai recent, echipamente de rețea.

Longevitatea, stabilitatea și securitatea îl fac unul dintre cele mai de încredere sisteme de operare disponibile astăzi, ceea ce înseamnă că este ideal pentru dispozitivele de rețea comerciale, precum și pentru întreprinderile care doresc să-l folosească, dar și pentru a-și personaliza propria rețea și infrastructură centrului de date.

Scroll to Top