Malware – Ce este și cum să vă protejați corespunzător

Știți cum în fiecare an comunitatea medicală face campanii pentru ca toată lumea să facă un vaccin anti-gripă? Acest lucru se datorează faptului că focarele de gripă au de obicei un sezon – o perioadă a anului în care încep să se răspândească și să infecteze oamenii.

În schimb, nu există infecții sezoniere previzibile pentru computere, smartphone-uri, tablete și rețele de întreprinderi. Pentru dispozitivele inteligente, este întotdeauna sezonul gripei. Însă, în loc să sufere frisoane și dureri corporale, utilizatorii se pot îmbolnăvi de un fel de boală tehnică – malware. Mai jos ai un ghid despre ce înseamnă malware și cum se manifestă.

Ce este DNS? Tot ce nu știți despre un server DNS.

Ce este DNS

Întâlniți deseori denumirea, prescurtarea, de DNS, dar nu știți la ce se referă? Ați format de-a lungul timpului o listă de curiozități cu privire la acest acronim? Citiți articolul în continuare pentru a afla toate informațiile de care aveți nevoie.

Cuprins

1. Ce este DNS?
1.1 Cum funcționează DNS?
1.2 Ce este un server DNS și cum se încarcă paginile?
2. Care este diferența dintre un server DNS autoritar și o rezolvare recursivă DNS?
3. Care sunt pașii căutării unui DNS?
3.1 Ce este rezolvarea DNS?
3.2 Care sunt tipurile de interogări DNS?
3.3 Ce este cache-ul DNS? Unde apare cache-ul DNS?

Ce este memoria solid-state drive (SSD)? Citiți ce nu știți despre aceste unități de stocare.

ce este ssd

Timp de zeci de ani, datele au fost stocate în principal pe hard disk-uri mecanice. Aceste unități hard disk tradiționale (HDD) sunt bazate în mare parte pe piese mobile, precum un cap de citire/scriere care merge înainte și înapoi pentru a aduna date.

Eroarea 500 internal server error – Ce este și cum se poate repara? Sugestii de rezolvări rapide!

eroare 500

Eroarea 500 Server intern este un cod de stare HTTP foarte general, care înseamnă că ceva nu a mers corect pe serverul site-ului, dar serverul nu poate fi mai specific cu privire la natura, sursa, problemei. Site-urile web exprimă 500 de erori în multe feluri, dar toate spun practic același lucru: există o problemă generală a serverului care se întâmplă chiar acum.

De cele mai multe ori, nu puteți face nimic, doar să contactați site-ul direct și apoi să așteptați să fie remediată problema. Dacă există o defecțiune pe partea dvs, încercați să ștergeți memoria cache și orice cookie de pe site-ul cu eroarea.

Adresa URL – istorie și structură

adresa URL

Ce înseamnă URL? Un URL (Uniform Resource Locator) este un identificator unic utilizat pentru a localiza o resursă pe internet. Este, de asemenea, sinonim cu o adresă web. URL-urile constau din mai multe părți – inclusiv un protocol și un nume de domeniu – care spun unui browser web cum și unde să acceseze o resursă. Am restrâns pentru dumneavoastră un sumar al istoricului și tipurilor de adrese URL în acest articol.

Cuprins

1. Ce este o adresă URL? Cum este structurată?
1.1. Adresa URL – exemple și structură
1.2. HTTPS vs. HTTP și URL vs. URI
2. Ce înseamnă URL și domeniu – care sunt diferențele?
2.1. Probleme pe care le putem întâmpina cu adresele URL

1. Ce este o adresă URL? Cum este structurată?

URL-urile sunt menite să fie ușor de reținut și de utilizat de către utilizatori, dar computerele au nevoie de informații care să le fie prezentate diferit pentru a naviga pe site-ul web potrivit pentru dvs.

Linux vs. Windows – ce este Linux și de ce a revoluționat lumea IT-ului?

tipuri de servere

Linux este un sistem de operare open-source, lansat în 1991 pentru computere, însă utilizarea sa s-a extins pentru a fi compatibil pe sistemele pentru mașini, telefoane, servere web și, mai recent, echipamente de rețea.

Longevitatea, stabilitatea și securitatea îl fac unul dintre cele mai de încredere sisteme de operare disponibile astăzi, ceea ce înseamnă că este ideal pentru dispozitivele de rețea comerciale, precum și pentru întreprinderile care doresc să-l folosească, dar și pentru a-și personaliza propria rețea și infrastructură centrului de date.

Cuprins
1. Ce este Linux?
1.2. Nucleul, bootloader, daemons, shell – componentele OS-ului
2. Istoria sistemului de operare Linux
2.1. Tipuri de servere Linux
2.2. Linux vs. Windows
2.3. De ce este atât de popular Linux?

IMAP vs. POP3 – Care este diferența dintre protocoalele de comunicare?

imap vs pop3

Cuprins
1. POP vs IMAP: o scurtă istorie
2. Avantajele și dezvantajele dintre POP3 și IMAP
3. POP3 sau IMAP: Care este verdictul?

E-mailul este unul dintre acele lucruri pe care probabil îl luați ca atare. Pariem că îl utilizați în fiecare zi, dar că nu v-ați gândit prea mult la modul în care funcționează. Cu toate acestea, atunci când configurați un server pentru site-ul dumneavoastră web, va trebui să cunoașteți câteva elemente de bază pentru a-l configura corect.

Cel mai bun loc pentru a începe este învățând diferența dintre Post Office Protocol (POP) și Internet Message Access Protocol (IMAP). Ambele vă permit să vă accesați e-mailurile de pe un server la distanță, dar fiecare funcționează diferit și are propriile seturi de argumente pro și contra.

Spațiu mărit pentru pachetele de găzduire

gazduire-web-spatiu

Începând cu 1 septembrie 2019 am modificat pachetele de găzduire web precum și pe cele de reseller hosting mărind spațiul alocat pe disc.

Pentru găzduire web pachetul Standard primește 4Gb suplimentar iar pachetele Medium și Enterprise primesc spațiu dublu. Astfel pachetul Medium ajunge la 30Gb iar Enterprise la 50Gb.

Pentru patru din pachetele de reseller spațiul s-a dublat iar pentru pachetul Reseller-2 spațiul a fost mărit de la 12Gb la 20Gb. Datorită noii politici de prețuri practicată de cPanel pentru licențe începând cu 1 septembrie 2019 ne vedem nevoiți să limităm numărul de conturi ce pot fi create pentru pachetele de reseller hosting.

Prețul rămâne însă nemodificat pentru toate pachetele de găzduire web și reseller iar spațiul pe disc s-a actualizat deja pentru toți clienții existenți.

Scroll to Top