De ce să folosiți întotdeauna ultima versiune de Php

Folosiți întotdeauna ultima versiune de Php

În primul rând, ce este Php?

PHP este un procesor de hipertext open-source care este utilizat cu HTML pentru a crea scripturi pentru site-uri web. Când vizitați un site web, browserul dvs. trimite site-ului o cerere iar scripturile PHP compilează pachetele HTML pe care le trimite înapoi în browser-ul dvs.
PHP este folosit de aproape 80% dintre site-urile web. Este, de asemenea, unul dintre cele mai bine întreținute limbaje de programare pentru web deoarece actualizările și funcțiile noi sunt în mod constant adăugate. Versiunile noi apar relativ frecvent aducând numeroare îmbunătățiri dar și probleme pentru site-urile realizate în urmă cu mai mult timp sau de exemplu pentru versiuni vechi de WordPress sau Joomla. Problemele constau în afișarea de mesaje/erori în site sau nefuncționarea totală a întregului CMS, a unor pluginuri sau teme/template-uri.

Cum aflu ce versiune de Php rulează pe site-ul meu?

Aflarea versiunii de Php utilizată este o operațiune foarte simplă. Trebuie doar să accesați cPanel-ul contului de găzduire și să faceți click pe butonul Select Php Version. În pagina următoare vă apare versiunea de Php folosită ca în imaginea de mai jos.

vizualizare versiune Php din cPanel

Cum modific versiunea de Php pe care vreau să o folosesc?

Aici https://www.host-age.ro/intrebari-frecvente/php/selectare-versiune-si-optiuni-php/ aveți un tutorial detaliat despre cum puteți face acest lucru.

Chiar este necesar să folosesc o versiune de Php cât mai recentă?

Nu neapărat dar este foarte recomandat. Toate conturile de găzduire web pe care le oferim au posibilitatea de a folosi versiunile 5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3 sau 7.4 de Php. Chiar dacă multe dintre aceste versiuni sunt EOL (End of Life) adică nu se mai oferă update-uri de securitate oficiale, ele sunt totuși updatate și sigure deoarece folosim sistemul CloudLinux. Vă recomandăm însă să folosiți ultimele versiuni de Php deoarece viteza de încărcare a site-ului se îmbunătățește și puteți beneficia de cele mai noi facilități oferite de dezvoltatorii Php.

Actualizarea versiunii de Php face să apară în site-ul meu o mulțime de erori

Ori de câte ori există o nouă versiune de PHP, unele funcții devin depreciate. Asta înseamnă că acele funcții vechi nu mai sunt acceptate și sunt eliminate complet din versiunile viitoare. De aceea și site-ul trebuie în permanență actualizat. Dacă folosiți un CMS (WordPress, Joomla etc) totul ar trebui să fie mai simplu deoarece update-urile se fac cu câteva click-uri. Dacă însă aveți un site (sau o parte din el) realizat cu resurse proprii trebui să fie actualizat de către un programator Php. Ori de câte ori vreți să modificați versiunea de Php vă recomandăm să o faceți când site-ul are un trafic mai scăzut (seara-noaptea sau în weekend de exemplu).

Articole recente