Prima impresie contează: de ce ai nevoie de un business email

În medie ne verificăm email-ul pe telefon de 85 ori/zi – aceste verificări durează de obicei cam 30 de secunde. 

Dacă tu ai trimis un business email și nu ai un email profesional, care sunt șansele ca mesajul tău să ajungă în SPAM, în JUNK sau să fie șters fără nicio ezitare?

De ce un email profesional contează

Să privim problema din 2 părți.

Un business email arată mai bine în inbox

Vorbim aici despre adrese de mail pe care le folosești în interacțiunile tale de business, dar care sunt create pe Gmail, Yahoo, Hotmail și orice alt tip de client de email care nu este dedicat serviciului tău. 

De ce ar conta? Pentru că adeseori primul contact al unui potențial client cu afacerea ta va fi prin intermediul email-ului, iar dacă adresa din inbox este tip numeprenume/brand@gmail.com, șansele de a nu fi categorisit ca fiind credibil sunt destul de mari.

Contrastează adresa de mai sus cu nume/prenume@afacereata.ro – din start un business mail definește brand-ul tău ca un partener serios, cu experiență și care încurajează la colaborare.

Adaugă la asta și faptul că probabil ai și o echipă asociată brand-ului – ei au nevoie de o umbrelă care să îi unească: gabi_de_la_contabilitate_companie@gmail.com nu sună la fel de bine ca financiar@afacereata.ro. 

Un business email îți oferă mai multă libertate și securitate

Dincolo de aspectul pur estetic, un email profesional îți oferă mai multe avantaje tehnice – ele vor apela cu siguranță la sensibilitățile echipei tale de IT: whitelist-uri, email-uri disponibile oricând, oriunde, backup regulat, posibilitatea de a nu mai ajunge în SPAM.

Hai să vedem cum un business email îți susține afacerea ca un silent partner.

Un business email te pune pe lista albă

Ți s-a întâmplat vreodată să aștepți un email… și să îl aștepți… și să îl aștepți? Expeditorul spune că l-a trimis, dar el lipstește din inbox? Surpriză: el este în JUNK sau SPAM.

Această redirecționare este provocată de faptul că expeditorul nu este whitelisted de către business email-ul tău.

Dacă ai o afacere cu o bază de date de clienți, acest white list este foarte important. El este cel care va permite email-urilor tale să ajungă la destinație. 

Opusul unui white list este black list: dacă mail-urile pe care le trimiți ajung de prea multe ori unde nu trebuie (mai ales cele de marketing), atunci vei ajunge pe o listă neagră și automat direct în spam.

De asemenea, ca destinatar, există șansele ca filtrul de spam al unui business email nepersonalizat să nu permită trecerea anumitor adrese de email. Astfel poți rata comunicări importante.

La Host-Age.ro, serviciul de email hosting pentru email profesional îți permite să treci anumite domenii pe ”lista albă” – ele trec automat de filtrul anti-spam și vor ajunge unde ai nevoie de ele: instant vizibile în inbox.

Această posibilitate înseamnă că poți și bloca anumite adrese de email cu ajutorul filtrului de SPAM care face parte din pachetul de email profesional: un fel de bodyguard care nu lasă să treacă mail-uri cu potențial periculos.

Un business email permite accesul mai multor oameni

Stai, este tot sigur – ne referim la faptul că anumite departamente în cadrul cărora lucrează mai mulți oameni au nevoie ca toți să aibă acces la o singură adresă de email.

Să presupunem că departamentul financiar are de-a face cu facturi/furnizori/logistică, etc. Poate nu ai nevoie de adrese separate pentru ei toți, dar cu siguranță ai nevoie ca toți membrii echipei să aibă acces instant la aceleași mesaje.

Un business email poate fi ”împărțit” de mai mulți utilizatori ȘI poate fi disponibil de pe desktop, tabletă, telefon cu același grad de siguranță.

Un business email vine cu backup

Ai uitat parola… cineva a încerca niște hacking… cineva a stricat ceva undeva (vag, dar se poate întâmpla)… server-ul a trecut printr-un hop… email-ul tău nu mai afișează NIMIC în inbox.

Simți că deja te ia cu frig? Toate sutele… miile de emailuri au fost pierdute… Ei bine, nu chiar.

Un serviciu de business email vine la pachet (dacă alegi bine) cu opțiuni de backup automat.

De exemplu, la Host-Age.ro furnizăm backup automat pentru toate adresele de business email. Acest backup este complet automat așa că nu trebuie să îi porți de grijă.

Backupul email-ului profesional are loc zilnic de la ora 00:01. Păstrăm minim 14 backup-uri zilnice și ultimele 3 backup-uri lunare.

Dacă are loc un incident nefericit și ai nevoie de ultima versiune de backup, tot ce trebuie să faci este să ne deschizi un tichet și te ajutăm imediat.

Unde poți găsi cel mai bun furnizor de business email

Poate deja lucrezi cu unul, poate este prima oară când te gândești să îți transformi adresa de email într-un email de business. Știm că probabil ai mai multe opțiuni, dar noi îți recomandăm să fii atent la anumite caracteristici.

Minim: platforma de email profesional trebuie să fie accesibilă și monitorizată 24/24. Vei avea nevoie de un partener care oferă acces personalizat de pe laptop, tabletă, telefon.

Un furnizor de calitate va filtra spam-ul reducând la minim riscul că vei primi conținut periculos (virus, spyware, malware, etc.).

Furnizorul de business email trebuie să fie simplu de accesat și de cele mai atehnice persoane. Astfel accesul ar trebui să fie oferit pe baza unui utilizator și parolă – atât. 

La Host-Age.ro pachetele de hosting pentru email profesional pachetele de hosting pentru email profesional pachetele de hosting pentru email profesional furnizează următoarele avantaje:

  • Business email cu până la 600 GB spațiu pe disc
  • 6 pachete de hosting pentru business email
  • Email hosting cu antivirus și antispam
  • Servere în România cu uptime de până la 99.99%
  • Backup-uri multiple

Atunci când ai o adresă de e-mail profesională, este mai ușor pentru clienți să fie deschiși la un parteneriat. Acum că știi care sunt avantajele unui business email și la ce trebuie să fii atent, te invităm să contactezi echipa Host-Age.ro pentru a trece din SPAM în INBOX – te așteptăm aici.

Dacă nu ai încă un domeniu web înregistrat, îți recomandăm să citești articolul Cum alegi un domeniu web.

Articole recente