Simplificare procedură transfer proprietar pentru domeniile .ro

Trasnfer domenii .ro simplificat

O veste bună privind domeniile .ro: RoTLD anunță că începând cu data de 27 iulie 2020 procedura de transferare a dreptului de folosință (Trade) a domeniilor .ro se simplifică eliminându-se cel mai birocratic punct din această procedură.

Adică se elimină pasul ce presupune completarea, semnarea și transmiterea documentului de transfer (Cerere/Acord de transfer). Se consideră că emiterea cheii de Trade din panoul de administrare și transmiterea ei către viitorul deținător reprezintă acordul de transfer al dreptului de folosință al domeniului.ro.

Vestea va fi cel mai bine primită de către cei care au înregistrat un domeniu .ro în urmă cu mai mulți ani pe o firmă care nu mai există ceea ce face în prezent imposibil transferul unui domeniu .ro către un alt deținător.

Și un bonus: Trade-ul va putea fi inițiat și în cazul în care domeniul are starea de pendingDelete (a expirat și se află în această stare 90 de zile apoi se șterge dacă nu este reînnoit), aspect care în prezent nu este posibil. Astfel, efectuarea procesului de trade este refuzat doar în cazul stărilor RegistrantTransferProhibited, RegistrantPendingTransfer.

Toate celelalte aspecte și implicații ale acestui proces vor rămâne nemodificate.

Articole recente