Totul despre transferul de domenii

Transfer domenii web

În primul rând ce este un domeniu web?
Numele de domeniu este adresa site-ului web pe care oamenii o tastează în bara URL a browserului pentru a vizita site-ul dvs. web. În termeni simpli, dacă site-ul dvs. web ar fi o casă, atunci numele dvs. de domeniu va fi adresa acesteia.

Ce este un transfer de nume de domeniu?
Un transfer de nume de domeniu este schimbarea furnizorului de servicii, de la un registrar la altul pentru a administra și reînnoi domeniul respectiv. Aceasta nu este o schimbare de proprietate, prin transferul unui domeniu la un alt registrar deținătorul domeniului rămâne neschimbat.

Când transferați numele de domeniu, alegeți pur și simplu o altă firmă pentru a vă ajuta să vă administrați domeniul web. Este ca și portarea numărului de telefon la alt operator. Aveți în continuare același telefon și același număr, dar folosiți infrastructura unui alt furnizor de telefonie.

De ce ați dori să schimbați registrarul domeniului?
Fiecare firmă (registrar) are propriile politici, restricții și prețuri referitoare la domenii web. Unii furnizori de domenii și hosting oferă de exemplu domeniu gratuit împreună cu un pachet de găzduire web dar pentru asta impun diverse limitări asupra domeniului. Unii furnizori schimbă termenii de utilizare sau prețurile, unele firme de domenii se închid și așa mai departe. Cei mai mulți clienți însă vor la un moment dat să aibă toate serviciile într-un singur loc.

Costă transferarea unui domeniu? La transfer se pierde perioada deja achitată?
Pentru cele mai multe extensii se percepe taxa de prelungire pentru un an, an ce se adaugă la actuala dată de expirare. Dacă de exemplu domeniul dvs. expiră peste șase luni și alegeți să-l transferați la Host-Age, după încheierea transferului domeniul nu va mai expira timp de un an și jumătate.

Pentru domeniile .ro nu se percepe nicio taxă de transfer. Transferul se face instant iar data de expirare nu se modifică.

Puteți accelera un transfer de domeniu?
Nu, nu putem face nimic în acest sens. După inițierea transferului actualul registrar trebuie să dea acceptul pentru transfer în termen de cel mult șase zile. Nu se pot stabili contacte pentru grăbirea unui transfer.

Cum obțin cheia de transfer?
Dacă domeniul este .ro cheia de transfer o obțineți de pe www.rotld.ro. Pe canalul nostru de YouTube v-am pregătit un scurt film despre cum puteți obține cheia de transfer.
Dacă domeniul este cu altă extensie decât .ro trebuie să vă logați în contul de client de la actualul registrar și să obțineți cheia de acolo. Dacă acest lucru nu este posibil din contul de client atunci trebuie să contactați firma prin care ați achiziționat domeniul pentru a vă furniza cheia de transfer EPP.

La transfer neapărat dezactivați opțiunea Lock. DNS-urile nu se modifică la transfer, nu se modifică nimic în afară de registrar.

Articole recente