Transfer FTP

Configurare File Zilla

Pentru a încărca site-ul pe server puteți folosi un client de FTP. Dacă nu aveți unul puteți folosi FileZilla (care este gratuit și există în varianta de Windows, Mac OS X și Linux) pe care îl puteți descărca de aici http://filezilla-project.org

După instalare și deschiderea programului FileZilla, selectați din meniu Fișier/Manager site-uri (shortcut: CTRL+S) și va apărea o fereastră ca cea din imaginea de mai jos. La Adresă/Host: scrieți numele site-ului, la Protocol: selectați FTP – File Transfer Protocol, la Criptare/Encryption selectați Use Explicit FTP over TLS if available (Atenție! pe unele conexiuni este posibil să nu funcționeze cu această setare, încercați cu Only use plain FTP), la Utilizator: scrieți userul de cPanel iar la Parola: parola de cPanel (userul și parola de cPanel au fost trimise prin e-mail la activarea contului).

Setup FileZilla
Acum vă puteți conecta la server prin apăsarea butonului Connect/Conectare.

Atenție!
Pagina principală trebuie să se numească index.html sau index.htm sau index.php. Tot conținutul site-ului trebuie încărcat în folderul public_html

Este necesar să activați „Passive (PASSV) Mode” din Settings/Preferences a clientului de FTP.

Configurare Adobe Dreamweaver

În Site Definition selectați site-ul apoi la rubrica Remote Info/Access: selectați FTP și completați cu date ca în imaginea de mai jos:

Dreamweaver

Configurare Total Commander

Pentru a vă conecta din Total Commander la serverul web, porniți aplicația Total Commander iar din meniu selectați Net apoi FTP Connection (sau CTRL+F) și în fereastra nou deschisă click pe New connection. În această fereastră completați datele ca în imaginea de mai jos.

Total Commander
none