Transfer FTP

Configurare File Zilla

Pentru a încărca site-ul pe server puteți folosi un client de FTP. Dacă nu aveți unul puteți folosi FileZilla (care este gratuit și există în varianta de Windows, Mac OS X și Linux) pe care îl puteți descărca de aici https://filezilla-project.org

După instalare și deschiderea programului FileZilla, selectați din meniu Fișier/Manager site-uri (shortcut: CTRL+S) și va apărea o fereastră ca cea din imaginea de mai jos.
La Adresă/Host: scrieți numele site-ului, la Protocol: selectați FTP – File Transfer Protocol, la Criptare/Encryption selectați Use Explicit FTP over TLS if available (Atenție! pe unele conexiuni este posibil să nu funcționeze cu această setare, încercați cu Only use plain FTP), la Utilizator:scrieți userul de cPanel iar la Parola: parola de cPanel (userul și parola de cPanel au fost trimise prin e-mail la activarea contului).

Acum vă puteți conecta la server prin apăsarea butonului Connect/Conectare.

Atenție!
Pagina principală trebuie să se numească index.html sau index.htm sau index.php. Tot conținutul site-ului trebuie încărcat în folderul public_html
Nu ștergeți sub nici o formă folderul public_html, chiar dacă-l veți recrea site-ul nu va mai funcționa deoarece acest folder are permisiuni speciale!

Este necesar să activați „Passive (PASSV) Mode” din Settings/Preferences a clientului de FTP.

youtube-video-thumbnail
Abonați-vă la canalul nostru

Configurare Total Commander

Pentru a vă conecta din Total Commander la serverul web, porniți aplicația Total Commander iar din meniu selectați Net apoi FTP Connection (sau CTRL+F) și în fereastra nou deschisă click pe New connection. În această fereastră completați datele ca în imaginea alăturată.

total commander
total commander

Configurare Adobe Dreamweaver

În Site Definition selectați site-ul apoi la rubrica Remote Info/Access: selectați FTP și completați cu date ca în imaginea alăturată.

Scroll to Top