Ce este migrarea în găzduire web?

Ce este migrarea unui cont de găzduire web

Migrarea unui cont de găzduire web, este procesul de transfer al fișierelor, bazelor de dat, e-mailuri, parole și setări de la un server la altul. Este o necesitate pentru oricine deține un cont de hosting și care dorește să se mute la o nouă companie de hosting. Vezi și semnele când este cazul să faci o schimbare a hosting-ului.

Din fericire, Host-Age.ro vă oferă asistență gratuită pentru migrarea contului de hosting de la o altă companie. Acest ghid vă prezintă tot ce trebuie să știți despre migrarea site-ului web – de la alegerea pachetului potrivit până la finalizarea efectivă a mutării. Fie că plănuiți prima migrare a site-ului web, fie că doriți doar să fiți mai bine pregătiți pentru când va veni momentul, citiți mai departe!

Ce este migrarea contului de hosting?

Migrarea contului de găzduire web este procesul de transfer de la o gazdă la alta fără a vă afecta negativ în clasamentul motoarelor de căutare, fără schimbarea aspectului sau funcționalitatea site-ului.

Când migrați un site web, puteți efectua fie o migrare completă, fie o migrare parțială. Într-o migrare completă, migrați toate fișierele site-ului, bazele de date și practic tot ce există în acel cont. Într-o migrare parțială, migrați o parte a site-ului (de exemplu, doar conturile de e-mail).

O migrare nu afectează site-ul existent. Vă copiem toate datele de pe vechiul server pe noul server: informațiile sunt duplicate, nu sunt eliminate de pe serverul vechi. Aceasta creează practic o versiune în oglindă a site-ului dvs.

După finalizarea transferului, pentru a face site-ul să fie activ de pe serverele noastre, trebuie să actualizați DNS-urile domeniului pentru pentru ca la accesarea site-ului să fie indicat serverul pe care este de acum găzduit site-ul. După modificarea DNS-urilor poate dura doar câteva ore până acestea se propagă peste tot în Internet.

Alegerea pachetului de găzduire web

Fiecare furnizor de găzduire web are propriile pachete în ofertă. Așadar atunci când faceți comanda pentru găzduire web la noi trebuie să alegeți un pachet cât mai apropiat de ceea ce aveți la actualul furnizor. Trebuie avut în vedere spațiul pe disc ocupat (site, baze de date și e-mailuri), numărul de baze de date MySQL, numărul de domenii adiționale etc.

De ce să migrați site-ul web de la o gazdă la alta?

Există multe motive pentru care ați putea dori să vă migrați site-ul la o altă firmă, de exemplu:

  • Aveți nevoie de o performanță mai bună a hosting-ului. Câteodată, firmele de hosting (în special cele noi apărute) întâmpină diverse probleme tehnice pentru perioade scurte de timp sau chiar foarte lungi. Întreruperea funcționării site-ului și/sau a e-mailurilor pe lângă faptul că este neplăcută vă poate cauza și pierderi financiare și de imagine. Sau serverele pe care își firmele de hosting își găzduiesc clienții nu sunt performante ori sunt supra-aglomerate.
  • Aveți nevoie de suport tehnic mai bun. Poate aveți o problemă tehnică ce trebuie urgent rezolvată iar suportul tehnic al respectivei firme nu vă răspunde (din nou) la solicitare într-un interval de timp rezonabil.
  • Există firme cu prețuri foarte diferite pentru un pachet de găzduire cu specificații apropiate. Unii clienți caută prețuri mici (sau foarte mici, dar riscul este foarte mare – firma de hosting în goană după clienți realizează la un moment dat că afacerea nu este sustenabilă deoarece costurile sunt foarte mari și pur și simplu închide totul peste noapte) pentru că de exemplu au un site ”În construcție” de multă vreme și folosesc doar o adresă de e-mail de fapt.

Există desigur și alte motive dar acestea sunt cele mai întâlnite de către noi în cei peste 21 de ani de activitate.

Cât costă migrarea site-ului?

La Host-Age.ro migrarea unui site este gratuită dacă la actualul furnizor folosiți tot cPanel și aveți funcția Backup activă. Dacă nu aveți cPanel, atunci acest serviciu se taxează în funcție de complexitatea contului ce trebuie migrat. Dacă sunteți într-o astfel de situație vă recomandăm să ne contactați pentru a vă oferi un cost al migrării.

Există firme care taxează migrarea contului chiar dacă se folosește cPanel (sau alt instrument de acest gen) și la vechiul furnizor. Este bine să vă interesați întotdeauna înainte de a comanda un cont de găzduire. De asemenea, migrarea o puteți face și singuri dacă aveți cunoştinţele tehnice necesare.

Care este procesul de migrare a găzduirii web

Ce transferăm mai exact?
-toate fișierele site-ului
-bazele de date MySQL
-toate adresele de e-mail
-parole și useri
-fișiere de configurare

După ce ați efectuat comanda online, achitați serviciul achiziționat și contactați-ne prin e-mail pentru a solicita migrarea contului și pentru a ne furniza user+parola de cPanel de la actualul furnizor.
Pentru că în timpul zilei traficul de e-mailuri este mai mare, propunem întotdeauna ca migrarea să o facem seara deoarece pot apărea mici întreruperi ale funcționării e-mailurilor până se propagă noile DNS-uri. După ce vă confirmăm că migrarea este finalizată și a decurs fără probleme veți putea modifica DNS-urile domeniului pentru ca totul să funcționeze de pe serverele noastre.

Site-ul va funcționa în permanență, nu vor apărea nici un fel de întreruperi în timpul migrării și apoi în timpul propagării DNS-urilor.

Așadar…

înțelegem că poate vă sperie ideea migrării site-ului însă experiența noastră de peste 21 de ani este suficientă (sperăm) pentru a vă garanta că totul va decurge fără nici o problemă și asta ar trebui să fie cea mai mică grijă a dvs.

Pentru orice întrebare legată de migrarea site-ului vă invităm să ne contactați și vă vom răspunde cu mare plăcere.

Articole recente