Cum faceți o verificare de domeniu

Cum faceți o verificare de domeniu

Ce este un nume de domeniu?

În termeni simpli, numele dvs. de domeniu este adresa dvs. web. Aceasta este adresa pe care oamenii o vor introduce într-un browser web atunci când doresc să vă viziteze site-ul web. Numele de domeniu este unic pentru site-ul dvs. și, odată ce îl cumpărați și îl înregistrați, nicio altă companie nu îl poate revendica – dar trebuie să îl reînnoiți cel puțin în fiecare an. Un nume de domeniu bun reflectă numele și marca companiei dvs. Acest lucru este important deoarece numele respectiv se află, de obicei în adresa dvs. de e-mail și va identifica în mod clar comunicările dvs. către clienți.

De ce sunt numele de domenii atât de importante?

Un nume de domeniu oferă afacerii dvs. credibilitate instantanee și vă plasează pe aceeași piață online ca cei mai mari concurenți. Îi ajută pe cumpărătorii online și pe clienți să vă vadă ca pe o companie cu gândire de viitor, accesibilă. Este calea pentru ca oamenii să vă viziteze site-ul web, să afle mai multe despre afacerea dvs. și să vă achiziționeze produsele și serviciile.

De asemenea, optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) este esențială pentru ca afacerea dvs. să fie găsită prin căutare, așa că trebuie să luați în considerare dacă numele de domeniu ales este adecvat pentru SEO și include cuvinte cheie care vă vor ajuta la clasarea site-ului dvs.

Cum să alegeți un nume de domeniu

Dacă ați încercat vreodată să găsiți un nume de domeniu disponibil pentru afacerea dvs., știți exact cât de dificil poate fi să găsiți unul clar și atrăgător. Nu este de mirare pentru că în primul trimestru al anului 2021 s-au înregistrat 363,5 milioane de domenii.

  • Utilizați cuvinte cheie în căutarea numelui de domeniu
  • Încercați să găsiți un nume de domeniu cât mai scurt
  • Să fie ușor de pronunțat
  • Evitați cratimele în numele domeniului
  • Evitați literele duble
  • Acționați repede înainte ca altcineva să-l înregistreze

Vezi și articolul Cum alegi un nume de domeniu

Cum faceți o verificare de domeniu?

După ce v-ați decis asupra unui nume sau mai multe, primul pas este să verificați disponibilitatea domeniului sau a domeniilor. Accesați pagina verificare domeniu unde introduceți un nume de domeniu și apăsați butonul ”Verificați domeniul” ca în imaginea de mai jos.

Verificare domeniu prin formularul online de înregistrare domenii.

După câteva secunde formularul vă va afișa dacă domeniul dorit este sau nu disponibil. Dacă domeniul este disponibil în puteți comanda pe loc. Dacă domeniul este cu extensia .ro, acesta va fi rezervat automat pentru 30 de zile timp în care îl puteți achita. Dacă domeniul are altă extensie decât .ro atunci vă recomandăm să achitați domeniul cu card bancar sau prin PayPal astfel domeniul va fi înregistrat automat. Dacă alegeți să achitați prin transfer bancar vă rugăm să țineți cont că domeniul va fi înregistrat abia când plata ajunge în contul nostru bancar (nu are nici o importanță dacă ne trimiteți OP-ul pe email, domeniul va fi în continuare disponibil și este posibil să fie înregistrat de către altcineva în acest timp).

Afișare rezultat după o verificare de domeniu. Domeniul este disponibil pentru înregistrare.

În imaginea de mai sus domeniul este disponibil pentru înregistrare. Tot ce aveți de făcut în acest moment este să apăsați butonul ”Înregistrați” și să completați formularul online.

În schimb, dacă domeniul dorit pentru înregistrare nu este disponibil, formularul din pagina de înregistrare domenii va afișa rezultatul ca în imaginea de mai jos.

Rezultate pentru verificare domeniu, domeniul nu este disponibil pentru înregistrare.

Dacă doriți să vedeți cine deține acest domeniu și data la care a fost înregistrat precum și data lui de expirare, puteți da click pe butonul ”Whois” și vi se va deschide o pagină nouă cu datele ”whois” ale domeniului.

Afișarea datelor din whois după o verificare de domeniu web.
Articole recente