Hosting

  • Sunteti in cautarea unui provider de web hosting. Si, pe langa faptul ca exista o multime de oferte, de la sute de companii, majoritatea acestora va ofera cel putin trei variante de gazduire web: shared hosting, VPS sau server dedicat. Algerea devine mai simpla in momentul in care stiti ce inseamna fiecare:
  • Shared hosting presupune gazduirea mai multor siteuri (in general, de ordinul sutelor) pe un server. Dumneavoastra aveti 10 siteuri, X gazduieste la randul sau 5 siteuri, Y are 8 siteuri si tot asa. Pentru cine este indicata aceasta solutie? Pentru cei cu siteuri de trafic mediu, care cauta o solutie de gazduire low-cost. Spre exemplu, in cazul Host-Age.ro, ofertele shared hosting incep de la 5 lei pe luna.

Asadar, atat timp cat traficul pe siteurile gazduite este moderat, serviciile oferite up-time-ul (care, in gazul Host-Age este 99.99% garantat) sunt ideale pentru dumneavoastra.

  • VPS hosting reprezinta un server virtualizat software (un server real este „impartit” in mai multe servere virtuale, fiecare avand alocate resurse CPU si de memorie). Chiar daca fizic, pe serverul respectiv se afla siteurile altor companii, in cazul in care acestea sunt atacate sau primesc un volum de trafic foarte mare, contul dumneavoastra nu are de suferit.

Este o solutie indicata in momentul in care afacerea online incepe sa se dezvolte, cand aveti nevoie de acces preferential la server sau cand dezvoltati o solutie e-commerce.

La Host-Age.ro, costurile VPS hosting pornesc de la 49 euro/luna.

Shared, VPS sau Dedicat – oricare ar fi alegerea dumneavoastra, asigurati-va ca porniti la drum cu un partener ce are experienta in domeniu.

V-am spus ca in 2010 am implinit 9 ani de web hosting in Romania? 😉

Scroll to Top