Shared hosting, VPS sau server dedicat – ce să aleg?

Rack-uri cu servere în data center

  • Sunteți în căutarea unui provider de web hosting. Și, pe lângă faptul că exista o mulțime de oferte, de la sute de companii, majoritatea acestora vă oferă cel puțin trei variante de găzduire web: shared hosting, VPS sau server dedicat. Algerea devine mai simplă în momentul în care știți ce înseamnă fiecare:
  • Găzduire web shared presupune găzduirea mai multor site-uri (în general de ordinul sutelor) pe un server. Dumneavoastră aveți 10 site-uri, X găzduiește la rândul său 5 site-uri, Y are 8 site-uri și tot așa. Pentru cine este indicată această soluție? Pentru cei cu site-uri de trafic mediu, care caută o soluție de găzduire low-cost. Spre exemplu, în cazul Host-Age.ro, ofertele de găzduire web încep de la 5 lei pe lună.

Așadar, atât timp cât traficul pe site-urile găzduite este moderat, serviciile oferite up-time-ul (care, în gazul Host-Age este 99.98% garantat) sunt ideale pentru dumneavoastră.

  • VPS hosting reprezintă un server virtualizat software (un server real este „împărțit” în mai multe servere virtuale, fiecare având alocate resurse CPU și de memorie). Chiar dacă fizic, pe serverul respectiv se află site-urile altor companii, în cazul în care acestea sunt atacate sau primesc un volum de trafic foarte mare, contul dumneavoastră nu are de suferit.

Este o soluție indicată în momentul în care afacerea online începe să se dezvolte, când aveți nevoie de acces preferențial la server sau când dezvoltați o soluție e-commerce.

La Host-Age.ro, costurile VPS hosting pornesc de la 49 euro/luna.

  • Server dedicat – business-ul dumneavoastră a crescut și aveți nevoie de resurse pe măsură. Opțiunea de server dedicat va permite să alegeți un server fizic, asupra căruia să aveți control deplin. Fiecare server are resurse delimitate și un număr de adrese de IP alocate. La Host-Age.ro, oferta standard de servere dedicate pornește de la 149 euro/lună.

Shared, VPS sau Dedicat – oricare ar fi alegerea dumneavoastră, asigurați-vă că porniți la drum cu un partener ce are experiența în domeniu.

V-am spus că în 2010 am împlinit 9 ani de web hosting în România? 😉

Articole recente