inregistrare-domeniiAti ales un domeniu web si doriti sa il inregistrati. Atentie insa ce la ce companie apelati. Va prezentam in continuare trei sfaturi esentiale, pentru a evita fraudarea domeniilor web:

  • Utilizarea “whois service” – este domeniul dumneavoastra disponibil? Folositi un serviciu public si recunoscut (spre exemplu, serviciul de whois oferit de Host-Age.ro: https://www.host-age.ro/inregistrare-domenii/). Unele scam-siteuri ofera servicii de whois, ulterior inregistrand domeniile respective; desigur, suma ceruta dupa inregistrare este mult mai mare.
  • Compania de inregistrare domenii web – nu intotdeauna “cel mai mic pret” reprezinta un argument pentru o afacere buna. De fapt, de cele mai multe ori, “cel mai mic pret” ascunde o serie de termeni si conditii in defavoarea dumneavoastra. Asigurati-va ca domeniul este inregistrat pe numele dumneaoastra, ca nu aveti obligativitatea sa cumparati un pachet de hosting aditional si, inainte de a finaliza tranzactia, cititi recenzii despre compania respectiva. Host-Age.ro va ofera posibilitatea de a inregistra o gama larga de domenii web, atat in pachete cu hosting (exemplu: domeniu .ro, de la 149 ron), cat si fara hosting (exemplu: domeniu .com, de la 51 ron).
  • Credeti ca ati inregistrat un super-domeniu. Si chiar primiti o oferta surprinzatoare. Cum ar fi 10.000 euro pentru domeniul recent cumparat. Desigur, inainte de a-l cumpara trebuie sa platiti o ‘mica taxa’ de appraisal – anume, cotarea domeniului. Mare atentie! In 99.9% din situatii, mesajele de acest gen sunt scam-uri si, odata platita suma respectiva, nu veti mai primi niciodata raspuns. Cu atat mai putin cei 10.000 euro. In cazul in care considerati ca domeniul este unul valoros, apelati la servicii specializate de vanzari si licitatii domenii web, precum sedo.com
Scroll to Top