Cum să preveniți fraudarea în cazul domeniilor web

zar albastru wwwAți ales un domeniu web și doriți să îl înregistrați. Atenție însă la ce companie apelați. Vă prezentăm în continuare trei sfaturi esențiale, pentru a evita fraudarea domeniilor web:

  • Utilizarea “whois service” – este domeniul dumneavoastră disponibil? Folosiți un serviciu public și recunoscut (spre exemplu, serviciul de whois oferit de Host-Age.ro: https://www.host-age.ro/inregistrare-domenii/). Unele scam-siteuri oferă servicii de whois, ulterior înregistrând domeniile respective; desigur, suma cerută dupa înregistrare este mult mai mare.
  • Compania de înregistrare domenii web – nu întotdeauna “cel mai mic preț” reprezintă un argument pentru o afacere bună. De fapt, de cele mai multe ori, “cel mai mic preț” ascunde o serie de termeni și condiții în defavoarea dumneavoastră. Asigurați-vă că domeniul este înregistrat pe numele dumneaoastră, că nu aveți obligativitatea să cumpărați un pachet de hosting adițional și, înainte de a finaliza tranzacția, citiți recenzii despre compania respectivă. Host-Age.ro vă oferă posibilitatea de a înregistra o gamă largă de domenii web, atât în pachete cu hosting (exemplu: domeniu .ro, de la 149 lei), cât și fără hosting (exemplu: domeniu .com, de la 51 lei).
  • Credeți că ați înregistrat un super-domeniu. Și chiar primiți o ofertă surprinzătoare. Cum ar fi 10.000 euro pentru domeniul recent cumparat. Desigur, înainte de a-l cumpara trebuie să plătiți o ‘mică taxa’ de appraisal – anume, cotarea domeniului. Mare atenție! În 99.9% din situații, mesajele de acest gen sunt scam-uri și, odată plătită suma respectivă nu veți mai primi niciodată răspuns. Cu atât mai puțin cei 10.000 euro. În cazul în care considerați că domeniul este unul valoros, apelați la servicii specializate de vânzări și licitații domenii web, precum sedo.com