Cum să am un site web protejat de atacuri online? 5 sfaturi

eroare site hacuit

Odata cu evoluția tehnologiei, evoluează și natura atacurilor informatice motive pentru care este deosebit de important să luați în considerare anumite elemente atunci când vă găzduiți site-ul. Ce este un site web protejat? Iată în continuare propunerile noastre pentru a avea un site protejat:

  1. Parole complexe și diferite – utilizați parole complexe (niciodată un simplu nume de dicționar, oricât de lung ar fi acesta; recomandarea noastră este ca o parolă să conțină cel puțin două litere mici, două litere mari, două cifre și două caractere speciale) și diferite pentru conturile utilizate. Spre exemplu, o parolă pentru cPanel, o altă parolă pentru interfața de administrare a site-ului și o alta pentru contul de e-mail. Totodată, nu publicați niciodată parolele în mediul online și pe cat posibil, nu le salvați pe calculator. Exemple de parole complexe: Hs3@&EW(D01!@# sau Hf37(&AOHDLA,,x,x@#.
  2. Aplicații și scripturi actualizate – actualizați periodic scripturile și aplicațiile instalate online (fie că vorbim de platforme de ecommerce, de bloguri, de forumuri sau orice alt tip de scripturi). Un motiv major pentru care dezvoltatorii de scripturi lansează noi versiuni este reprezentat tocmai de patch-uirea anumitor probleme de securitate. În consecinșă, neactualizare scripturilor înseamnă o invitație adresată persoanelor rău-intenționate pentru a va ataca site-ul.
  3. Protejați-vă folderele. Asigurați-vă că orice folder de pe server are un fișier index.html, astfel încât conținutul folderului să nu fie accesibil public (puteți face acest lucru din cPanel, prin intermediul funcției Index Manager). Totodată parolați folderele importante de pe server (cel de administrare, cel ce conține date sensibile cum ar fi fișierele de configurare).
  4. Evitați găzduirea la un provider ce permite hostingul site-urilor xxx sau celor de cracking. Aceste site-uri sunt supuse frecvent atacurilor și, mai mult, având un trafic foarte mare duc la suprasolicitarea serverului. Host-Age.ro nu permite găzduirea site-urilor de acest tip.
  5. Serviciu de hosting profesionist – desigur, un element extrem de important îl reprezintă și modul în care partenerul dumneavoastră de hosting asigură securitatea serverelor. Este de la sine înțeles că Host-Age.ro, în cei 10 ani de hosting în Romania, s-a specializat în securizarea și monitorizarea eventualelor atacuri online. Atenție și la semnele când este cazul să faci un upgrade la contul de hosting.

Ce-i de facut in situatia neplacuta a unui atac informatic? Despre asta va prezentam detalii in materialul urmator.

Articole recente