eroare site hacuitOdata cu evolutia tehnologiei, evolueaza si natura atacurilor informatice, motive pentru care este deosebit de important sa luati in considerare anumite elemente, atunci cand va gazduiti site-ul. Iata in continuare propunerile noastre, pentru a va proteja site-ul de atacuri online:

  1. Parole complexe si diferite – utilizati parole complexe (niciodata un simplu nume de dictionar, oricat de lung ar fi acesta; recomandarea noastra este ca o parola sa contina cel putin doua litere mici, doua litere mari, doua cifre si doua caractere speciale) si diferite pentru conturile utilizate. Spre exemplu, o parola pentru cPanel, o alta parola pentru interfata de administrare a site-ului si o alta pentru contul de email. Totodata, nu publicati niciodata parolele in mediul virtual si, pe cat posibil, nu le salvati pe calculator.
  2. Aplicatii si scripturi actualizate – actualizati periodic scripturile si aplicatiile instalate online (fie ca vorbim de platforme de ecommerce, de bloguri, de forumuri sau orice alt tip de scripturi). Un motiv major pentru care dezvoltatorii de scripturi lanseaza noi versiune este reprezentat tocmai de patch-uirea anumitor probleme de securitate. In consecinta, neactualizare scripturilor inseamna o invitatie adresata persoanelor rau-intentionate, pentru a va ataca siteul.
  3. Protejati-va folderele. Asigurati-va ca orice folder de pe server are un fisier index.html, astfel incat continutul folderului sa nu fie accesibil public (puteti face acest lucru din cPanel, prin intermediul functiei Index Manager). Totodata, parolati folderele importante de pe server (cel de administrare, cel ce contine date sensibile, cum ar fi fisierele de configurare).
  4. Evitati gazduirea la un provider ce permite hostingul siteurilor xxx sau celor de cracking. Aceste site-uri sunt supuse frecvent atacurilor si, mai mult, avand un trafic foarte mare, duc la suprasolicitarea serverului. Host-Age.ro nu permite gazduirea site-urilor de acest tip.
  5. Serviciu de hosting profesionist – desigur, un element extrem de important il reprezinta si modul in care partenerul dumneavoastra de hosting asigura securitatea serverelor. Este de la sine inteles ca Host-Age.ro, in cei 10 ani de hosting in Romania, s-a specializat in securizarea si monitorizarea eventualelor atacuri online.

Ce-i de facut in situatia neplacuta a unui atac informatic? Despre asta va prezentam detalii in materialul urmator.

 

Scroll to Top