Host-Age.ro Blog

Site-ul meu a fost atacat/virusat. Cum sa procedez?

18/07/2011, Scris de 0 comment

Va prezentam in articolul precedent 5 sfaturi pentru protectia site-ului/site-urilor de atacuri online. Cum trebuie procedat daca totusi s-a intamplat ca site-ul sa fie victima unui cyber-atac?

  1. Imediat ce ati detectat atacul, contactati compania de hosting – prin cooperarea dintre dumneavoastra si partenerul de hosting, puteti detecta modalitatea care a dus la situatia nedorita. Compania de web hsoting Host-Age.ro acorda o atentie deosebita securitatii online si, in situatii exceptionale in care siteurile clientilor sunt expuse atacurilor online ii sustinem cu experienta tehnica, de peste 10 ani in domeniu.
  2. Asigurati-va ca laptopul/calculatorul de pe care accesati sistemul de administrare/serverul FTP nu este virusat (este posibil ca acesta sa transmita date, precum parole catre o terta persoana). Nu accesati sistemul de administrare prin intermediul retelelor WiFi publice. Vedeti si https://www.host-age.ro/client/knowledgebase.php?action=displayarticle&id=28
  3. Modificati toate parolele (cPanel, baza de date, emailuri, FTP).
  4. Verificati data ultimei actualizari a tuturor fisierelor de pe server – in cazul in care acestea au fost modificate mai recent decat ultima actualizare pe care ati facut-o, este posibil sa contina cod tip malware.

Pentru a evita toti pasii de mai sus, va recomandam parcurgerea materialului 5 sfaturi pentru protectia site-ului/site-urilor de atacuri online

 

Adăugați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.