Site-ul meu a fost atacat/virusat. Cum să procedez?

Vă prezentam în articolul precedent 5 sfaturi cum să aveți un site web protejat de atacuri online. Cum trebuie procedat dacă totuși s-a întâmplat ca site-ul să fie victima unui cyber-atac?

  1. Imediat ce ați detectat atacul, contactați compania de hosting – prin cooperarea dintre dumneavoastră și partenerul de hosting, puteți detecta modalitatea care a dus la situația nedorită. Compania de web hosting Host-Age.ro acordă o atenție deosebită securității online și în situații excepționale în care site-urile clienților sunt expuse atacurilor online îi susținem cu experiența tehnică de peste 10 ani în domeniu.
  2. Asigurați-vă că laptopul/calculatorul de pe care accesați sistemul de administrare/FTP nu este virusat (este posibil ca acesta să transmită date, precum parole către o terță persoană). Nu accesați sistemul de administrare prin intermediul rețelelor WiFi publice.
  3. Modificați toate parolele (cPanel, baza de date, emailuri, FTP).
  4. Verificați data ultimei actualizări a tuturor fișierelor de pe server – în cazul în care acestea au fost modificate mai recent decât ultima actualizare pe care ați făcut-o, este posibil să conțină cod tip malware.

Pentru a evita toți pașii de mai sus, vă recomandăm parcurgerea materialului 5 sfaturi cum să aveți un site web protejat de atacuri online.

Articole recente