schimbare-hostingAveti probleme la actuala companie de web hosting sau pur si simplu ati gasit o oferta mai buna (cum ar fi hosting cu facilitati dublate si la preturi injumatatite) si ati decis sa va schimbati providerul de hosting.

Va recomandam in continuare o serie de pasi care trebuie urmati, pentru a simplifica procesul de mutare a unui site, de pe o platforma de web hosting pe alta.

1. Backup

– salvati toate fisierele de pe server folosind un program FTP

– salvati bazele de date

– salvati mesajele de email

2. Verificati compatibilitatea noului server cu platformele software folosite (spre exemplu, daca aveti un blog, un magazin online sau un forum, verificati daca versiunile de PHP, MySql sau Apache sunt compatibile cu cerintele dvs.)

 

3. Instalati o copie a site-ului pe noul server de hosting si verificati ca totul functioneaza la parametri optimi

– Copiati toate fisierele site-ului pe noul server
– Copiati bazele de date (vedeti daca userii de MySQL mai corespund cu cei de pe vechiul server, in caz contrar modificati in fisierele de configurare conform noilor useri). Daca site-ul dvs. este unul interactiv in care utilizatorii pot insera date in baza de date MySQL (forum, blog, magazin online etc) puneti in fisierele de configurare din vechiul server sa foloseasca baza de date din noul server (in loc de localhost modificati cu IP-ul noului server) astfel veti fi sigur ca nu pierdeti absolut nimic.
– Personalizati paginile de eroare

5. In ziua mutarii, alegeti un interval orar care nu este foarte incarcat (dupa mizeul noptii) si demarati procesul final: pe vechiul server anuntati eventual ca are loc mutarea, schimbati DNS-urile (atentie, acestea pot dura pana la 12 de ore sa se propage!) si verificati ca totul functioneaza cum trebuie

In cazul in care va confruntati cu probleme/erori, apelati la suportul noului provider pentru a le rezolva impreuna.

Scroll to Top