Schimbarea furnizorului de web hosting

schimbare gazduire webAveți probleme la actuala companie de web hosting sau pur și simplu ați găsit o ofertă mai bună (cum ar fi găzduire web cu facilități dublate și la prețuri înjumătățite) și ați decis să vă schimbați providerul.

Vă recomandăm în continuare o serie de pași care trebuie urmați, pentru a simplifica procesul de mutare a unui site, de pe o platformă de web hosting pe alta.

1. Backup

– salvați toate fișierele de pe server folosind un program FTP

– salvați bazele de date

– salvați mesajele de email

2. Verificați compatibilitatea noului server cu platformele software folosite (spre exemplu, dacă aveți un blog, un magazin online sau un forum, verificați dacă versiunile de PHP, MySql sau Apache sunt compatibile cu cerințele dvs.)

3. Instalați o copie a site-ului pe noul server de hosting și verificați că totul funcționeazp la parametri optimi

– Copiați toate fișierele site-ului pe noul server
– Copiați bazele de date (vedeți dacă userii de MySQL mai corespund cu cei de pe vechiul server, în caz contrar modificați în fișierele de configurare conform noilor useri). Dacă site-ul dvs. este unul interactiv în care utilizatorii pot insera date în baza de date MySQL (forum, blog, magazin online etc) puneți în fișierele de configurare din vechiul server să folosească baza de date din noul server (în loc de localhost modificați cu IP-ul noului server) astfel veți fi sigur că nu pierdeți absolut nimic.
– Personalizați paginile de eroare

5. În ziua mutării, alegeți un interval orar care nu este foarte încarcat (după mizeul nopții) și demarați procesul final: pe vechiul server anunțați eventual că are loc mutarea, schimbați DNS-urile (atenție, acestea pot dura până la 12 de ore să se propage!) și verificați că totul funcționează cum trebuie

În cazul în care vă confruntați cu probleme/erori, apelați la suportul noului provider pentru a le rezolva împreună.

Articole recente