Configurare Mozilla Thunderbird

După ce ați creat o adresă de e-mail cu ajutorul butonului E-mail accounts din cPanel, urmăriți instrucțiunile de mai jos pentru a configura contul de e-mail în Mozilla Thunderbird.

1. Deschideți Mozilla Thunderbird
2. Mergeți cu mouse-ul în meniu la Tools și selectați Account Settings
3. Click pe Account Actions și selectați Add Mail Account…
Configurare Mozilla Thunderbird

4. În fereastra nou deschisă completați la Your Name numele dvs. sau al firmei. La E-mail address scrieți adresa întreagă de e-mail iar la Password parola stabilită în cPanel când ați creat adresa.
5. Apăsați butonul Continue.
Configurare Mozilla Thunderbird

6. În noua fereastră dați click pe Edit
Configurare Mozilla Thunderbird

7. Completați la User name cu adresa întreagă de e-mail, la Incoming puneți numele domeniului dvs. și selectați tipul de cont (IMAP sau POP3 – pe POP3 mailurile odata descărcate în Thunderbird se șterg de pe server iar pe IMAP e-mailurile rămân și în server, un e-mail șters din Thunderbird se sterege automat și de pe server). Dați click pe Manual Setup…
Configurare Mozilla Thunderbird

8. Dați click pe Server Settings din partea stângă
9. În partea din dreapta la Connection security: selectați None. Dacă doriți mai puteți face diverse setări cum, ar fi Check for new messages every xx minutes (Nu folositi verificarea la 1-3 minute pentru că sistemul de securitate va considera Flood aceste verificări și vă va bana IP-ul pentru 15 minute!)
10. Dați click pe Outgoing Server (SMTP) și din dreapta selectați nume@domeniu.ro apoi apăsați pe Edit.
Configurare Mozilla Thunderbird

11. În fereastra nou deschisă treceți la Description ce doriți (De ex. adresa de e-mail creată). La Server Name domeniu.ro, la Connection Security selectați None iar la User Name scrieți adresa întreagă de e-mail.
Configurare Mozilla Thunderbird
12. Click OK și iar OK pentru a închide ambele ferestre.

Setări corecte dar nu puteți trimite e-mail?

Dacă ați efectuat toate setările conform instrucțiunilor și nu puteți trimite e-mail dar puteți primi, la Outgoing Server Port puneți 26 în loc de 25 (RDS și Romtelecom în special filtrează portul 25).

none