Înregistrare domenii: domeniu .es & domeniu .de

domenii .de și domenii .esÎncepând cu 21 martie 2011, Host-Age.ro vă oferă posibilitatea să înregistrați două noi ccTLD-uri (domeniu național de nivel superior): domenii es (aferente Spaniei) și domenii de (aferente Germaniei).
Fiecare dintre cele două domenii pot fi înregistrate pentru o taxă anuală de 51.34 lei (TVA inclus), aceeași taxă fiind și în cazul tranferării domeniului său reînnoirii domeniului.
Iată în continuare câte informații despre cele două tipuri de domenii.

Domeniile es
Aferente Spaniei, domeniile es sunt active încă din 1988 și sunt organizate prin intermediul esNIC, sponsorizat de Red.es.
Inițial domeniile nu puteau fi înregistrate decât de cetățeni spanioli sau de către companii spaniole (care dovedeau că dețin trademark-ul asupra numelui dorit pentru înregistrare). În urmă mai multor reglementari, toate restricțiile de înregistrare au fost anulate în anul 2005.
.es a fost folosit și ca “domain hacks”, pentru domenii precum “geociti.es”, iTun.es” sau “thejones.es”.
Printre cele mai scumpe domenii .es vândute la licitație se numără one.es (vândut în 2007 cu 130.000$), auto.es (2008, 170.000$) sau motor.es (2009, 115.00$).
Așadar, dacă doriți un domeniu .es pentru compania dumneavoastră sau pur și simplu ați găsit un domain hack disponibil, vă invităm să înregistrați domeniul .es

Domeniile de
Aferente Germaniei, domeniile .de sunt active încă din 1986 și sunt organizate prin intermediul deNIC (domeniile pot fi înregistrate direct prin deNIC, dar sunt mai scumpe decât în cazul în care le înregistrați prin intermediul unui partener).
Domeniile .de sunt cele mai populare domenii tip ccTLD și pe locul doi, după domeniile .com, între cele mai populare terminații de domenii din lume. Peste 14 milioane de domenii .de fuseseră înregistrate până în februarie 2011.
În spaniolă, franceză, dar și în română, sunt folosite mai ales pentru “domain hacks” (spre exemplu: elforo.de/seo, însemnând forumul de discuții seo sau anunturi.de/inchirieri, masini.de/vanzare etc.)
Cel mai scump domeniu .de vândut la o licitație publică este kredit.de (1,2 milioane $, 2008), urmat de poker.de (950.000$, 2007) și casino.de (625.000$, 2008).
Pentru înregistrarea unui domeniu .de, accesați secțiunea înregistrare domenii.