.de .esIncepand cu 21 martie 2011, Host-Age.ro va ofera posibilitatea sa inregistrati doua noi ccTLD-uri (domeniu national de nivel superior): domenii .es (aferente Spaniei) si domenii .de (aferente Germaniei).
Fiecare dintre cele doua domenii pot fi inregistrate pentru o taxa anuala de 51.34 lei (TVA inclus), aceeasi taxa fiind si in cazul tranferarii domeniului sau reinnoirii domeniului.
Iata in continuare cate informatii despre cele doua tipuri de domenii.

Domeniile .es
Aferente Spaniei, domeniile .es sunt active inca din 1988 si sunt organizate prin intermediul esNIC, sponsorizat de Red.es.
Initial, domeniile nu puteau fi inregistrate decat de cetateni spanioli sau de catre companii spaniole (care dovedeau ca detin trademark-ul asupra numelui dorit pentru inregistrare). In urma mai multor reglementari, toate restrictiile de inregistrare au fost anulate, in anul 2005.
.es a fost folosit si ca “domain hacks”, pentru domenii precum “geociti.es”, iTun.es” sau “thejones.es”.
Printre cele mai scumpe domenii .es vandute la licitatie se numara one.es (vandut in 2007 cu 130.000$), auto.es (2008, 170.000$) sau motor.es (2009, 115.00$).
Asadar, daca doriti un domeniu .es pentru compania dumneavoastra sau pur si simplu ati gasit un domain hack disponibil, va invitam sa inregistrati domeniul .es

Domeniile .de
Aferente Germaniei, domeniile .de sunt active inca din 1986 si sunt organizate prin intermediul deNIC (domeniile pot fi inregistrate direct prin deNIC, dar sunt mai scumpe decat in cazul in care le inregistrati prin intermediul unui partener).
Domeniile .de sunt cele mai populare domenii tip ccTLD si pe locul doi, dupa domeniile .com, intre cele mai populare terminatii de domenii din lume. Peste 14 milioane de domenii .de fusesera inregistrate pana in februarie 2011.
In spaniola, franceza, dar si in romana, sunt folosite mai ales pentru “domain hacks” (spre exemplu: elforo.de/seo, insemnand forumul de discutii seo sau anunturi.de/inchirieri, masini.de/vanzare etc.)
Cel mai scump domeniu .de vandut la o licitatie publica este kredit.de (1,2 milioane $, 2008), urmat de poker.de (950.000$, 2007) si casino.de (625.000$, 2008).
Pentru inregistrarea unui domeniu .de, accesati sectiunea inregistrare domenii.

Scroll to Top