Cum să aleg un domeniu web?

Continuăm articolul precedent cu prezentarea a zece noi sfaturi pentru alegerea unui domeniu web care nu vă va aduce bătăi de cap:

  1. Verificați istoria domeniului: înainte de a-l înregistra, verificați dacă domeniul respectiv a mai fost înregistrat și, dacă da, care este istoricul său (este banat de Google? A fost folosit pentru spam?). Un tool util în acest sens este archive.org și căutarea pe google “site:www.domeniu-web.extensie”.
  2. Reînnoiți anual domeniul: în cazul în care nu este un domeniu .ro, acesta trebuie reînnoit anual. Notați-vă data reînnoirii sau activați un tool automat pentru a evita plata unor sume suplimentare sau chiar expirarea domeniului ales. Totodată, dacă sunteți sigur de domeniul ales, îl puteți cumpăra de la început pentru un număr mai mare de ani (până la 9 ani, prin host-age.ro)
  3. Folosiți un generator de nume: recomandate mai ales pentru domeniile în limba engleză, tool-uri precum nameboy.com, makewords.com sau dotomator.com
  4. Nu amânați înregistrarea domeniului: odată ce v-ați hotarât asupra numelui și acesta este disponibil, nu întârziați înregistrarea sa. Zilnic sunt înregistrate zeci de mii de domenii. Și ar fi ciudat să îl cumpere cineva chiar când doreați să faceți acest lucru, nu?
  5. Nu cereți sugestii pe forumuri/rețele sociale publice: motivul l-am menționat mai sus: toate domeniile/ideile “interesante” vor fi înregistrate încă înainte să le verificați disponibilitatea
  6. Alegeți un registrar de încredere: prețul mai mic sau un discount impresionant ar trebui să vă dea de gândit. Host-Age.ro are prețuri corecte și o experiență de peste zece ani în domeniu.
  7. Înregistrați și variantele de misspellings: dacă identificați potențiale erori comune în scrierea domeniului, înregistrați-le și redirecționati-le prin 301 spre domeniul de bază
  8. Evitați domeniile premium – sau luați-le în considerare doar ca o ultima alternativă. Faptul că plătiți 10.000 lei pe un domeniu nu vă asigură succesul online!
  9. Numele poate fi reprodus? – testați dacă numele este ințeles rapid și poate fi reprodus/scris fără explicații suplimentare
  10. Domeniul este unic? – desigur, el în esență ESTE. DAR – există domenii foarte similare deja înregistrate și active, pe care vizitatorii ar putea intra în mod eronat?

Prin Host-Age.ro puteți cumpăra o mare parte dintre aceste tipuri de domenii, accesând pagina cu oferta de domenii web.