10 sfaturi pentru alegerea domeniului web

alegerea domeniului webAlegerea unui domeniu web poate fi o sarcină la fel de dificilă precum cea a alegerii numelui companiei: este reprezentarea firmei dumneavoastră în mediul virtual și trebuie să vă asigurați că este reprezentativ și simplu de înțeles. Iată în continuare 10 sfaturi pe care le puteți lua în considerare când alegeți un domeniu web.

  1. Simplu de scris: utilizatorii trebuie să poată scrie simplu numele domeniului, apariția unor typos fiind cât mai puțin probabilă
  2. Maximum 10 caractere: cu cât mai scurt, cu atât mai mic riscul erorilor la scriere
  3. SEO Friendly: utilizați cuvinte cheie relevante pentru business-ul dumneavoastră, tinând cont că structura domeniului este foarte importantă pentru motoarele de căutare
  4. Alegeți cu grijă extensia: dacă vă adresați pieței din România, încercați să găsiți un domeniu .ro disponibil. În mod asemănător, pentru piața internațională îndreptați-vă atenția spre .com. Ambele tipuri de domenii pot fi înregistrate prin intermediul Host-Age.ro
  5. Memorabil: simplu de scris nu înseamnă neapărat memorabil. Dar memorabil înseamnă că utilizatorii nu vor căuta pe Google numele companiei dumneavoastră, ci vor accesa direct site-ul. Mai puține căutări, mai mari șansele de a evita publicitatea concurenței.
  6. Evitați încălcarea drepturilor de autor: nu, “telefoane-iphone.ro” nu este un domeniu indicat
  7. Evitați cifrele sau semnul minus în domeniu. Sau, în mod excepțional, înregistrați atât varianta cu minus, cât și cea fără acest simbol.
  8. Înregistrați domeniul. Dumneavoastră, nu agenția de publicitate, nu secretara. Cel care îl înregistrează are drept de editare a datelor respectivului domeniu. Nu vă doriți să se întâmple asta cu o agenție al cărei contract îl veți rezilia, nu?
  9. Întrebați 3 persoane care nu sunt încă familiare cu domeniul respectiv. Luați în considerare feedback-ul acestora.
  10. Evitați asocierile ciudate de cuvinte – sunt binecunoscute domenii precum pen insland (penis land) sau therapist finder (the rapist finder)

Prin Host-Age.ro puteți cumpăra o mare parte dintre aceste tipuri de domenii, accesând pagina cumpărare domenii web.

Articole recente