Înregistrare domenii .ro cu diacritice

logo-rotldÎncepând cu data de 3 iunie 2015 ora 01.00 se vor putea înregistra domenii .ro cu diacritice, adică se vor putea înregistra domenii .ro care conțin caracterele ă, â, î, ș și ț.

ROTLD anunță suport pentru domeniile internaționale IDN și implementarea IDNA:

  • Vor fi acceptate diacriticele românești conform standardului internațional ISO/IEC 8859‑16:2001, cu punctele Unicode 226(â), 238(î), 259(ă), 537(ș) si 539(ț). 
  • Notă importantă: nu sunt suportate caracterele ş și ţ cu sedilă specificate în standardul  ISO/IEC 8859‑2. Pentru informații suplimentare vă rugăm să consultați standardele ISO-8859-2 și ISO-8859-16.
  • Serverele de nume (nameservere) vor suporta IDNA la fel ca și numele de domenii.

 

1 thought on “Înregistrare domenii .ro cu diacritice”

  1. In principiu zic ca e de bine, ai posibilitati mai multe, iar unele domenii erau deja ocupate, dar nefolosite. Dar nu pot sa nu ma intreb cum se vor plia internautii pe treaba asta. Internetul i-a dezobisnuit sa mai foloseasca diacritice, sa le ignore pur si simplu. Acum va trebui sa punem umarul la treaba sa ii constientizam ca https://www.securitatesisupraveghere.ro nu este acelasi lucru cu https://www.securitatesisupraveghere.ro (in cazul meu). Va fi ceva de lucru, dar pana la urma este un lucru benefic atat timp cat multe domenii stau blocate.

Comments are closed.

Scroll to Top