Înregistrare domenii .ro cu diacritice

logo-rotldÎncepând cu data de 3 iunie 2015 ora 01.00 se vor putea înregistra domenii .ro cu diacritice, adică se vor putea înregistra domenii .ro care conțin caracterele ă, â, î, ș și ț.

ROTLD anunță suport pentru domeniile internaționale IDN și implementarea IDNA:

  • Vor fi acceptate diacriticele românești conform standardului internațional ISO/IEC 8859‑16:2001, cu punctele Unicode 226(â), 238(î), 259(ă), 537(ș) si 539(ț). 
  • Notă importantă: nu sunt suportate caracterele ş și ţ cu sedilă specificate în standardul  ISO/IEC 8859‑2. Pentru informații suplimentare vă rugăm să consultați standardele ISO-8859-2 și ISO-8859-16.
  • Serverele de nume (nameservere) vor suporta IDNA la fel ca și numele de domenii.

 

1 thought on “Înregistrare domenii .ro cu diacritice”

  1. In principiu zic ca e de bine, ai posibilitati mai multe, iar unele domenii erau deja ocupate, dar nefolosite. Dar nu pot sa nu ma intreb cum se vor plia internautii pe treaba asta. Internetul i-a dezobisnuit sa mai foloseasca diacritice, sa le ignore pur si simplu. Acum va trebui sa punem umarul la treaba sa ii constientizam ca http://www.securitatesisupraveghere.ro nu este acelasi lucru cu http://www.securitatesisupraveghere.ro (in cazul meu). Va fi ceva de lucru, dar pana la urma este un lucru benefic atat timp cat multe domenii stau blocate.

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top