Domeniu .dk: cel mai bun preț, istoric și înregistrare

domenii-danemarcaVă prezentăm în continuare istoricul domeniilor ccTLD care pot fi înregistrate prin Host-Age.ro  – luna aceasta vorbim despre extensia de domeniu .dk:

Extensia .dk, aferentă Danemarcei, este administrată de DK Hostmaster și a fost introdusă în 1987.

Până la începutul anului 1997, existau criterii foarte stricte pentru înregistrarea unui domeniu .dk, motiv pentru care existau doar 6500 astfel de domenii înregistrate.

Începând cu 15 ianuarie 1997, aceste criterii au fost eliminate, ceea ce a dus la o creștere cu 500% a numărului de înregistrări, astfel încât, la finalul anului erau deja înregistrate 41.000 domenii .dk

Începând cu aprilie 2008, a fost creat primul DNS cu înregistrări IPv6 in TLD-ul .dk

Cele mai vechi domenii .dk (și printre cele mai vechi domenii web din lume), active încă din 1987 sunt dkuug.dk, diku.dk, bk.dk, ibt.dk, ifad.dk, lego.dk, mainz.dk și nordita.dk. Dintre acestea, diku.dk și ibt.dk sunt primele, fiind numele rețelei instalate pe 2 ianuarie 1983.

Domeniile .dk pot fi înregistrate de către cetățeni și rezidenți sau firme din Danemarca. Procedura de înregistrare a unui domeniu .dk prevede ca înainte de a face o cerere de înregistrare trebuie să aveți DNS-urile aprobate de către DK Hostmaster.

Domeniile .dk pot fi înregistrate prin Host-Age.ro, iar costul este de 69 lei pe an. Pentru peste 80 de extensii de domenii, vă invităm să accesați pagina de înregistrare domenii.

Articole recente