Ce este și cum se folosește AccelerateWP

Ce este AccelerateWP

AccelerateWP – este un set de module de optimizare disponibile pentru proprietarii de site-uri web realizate în WordPress. Permite utilizatorilor să găsească și să depaneze problemele de performanță atât la nivel de server, cât și la nivel de aplicație. Este accesibil din panoul de control cPanel. Există câteva module disponibile cu AccelerateWP:

 1. Modul de optimizare a site-ului – un plugin WordPress implementat automat care permite proprietarului site-ului web să gestioneze setarea de optimizare pentru site-ul web WordPress.
  a. Memorarea în cache a paginii
  b. Memorarea în cache a imaginilor
  c .Memorarea în cache CSS și JS
  d. Încărcare lentă (afișați numai conținutul solicitat)
  e. Preîncărcare cache, URL și font-uri
 2. a. Modul Object Cache – cache avansat a obiectelor bazat pe Redis
  b. Memorarea în cache a interogărilor DB externe
  c. Memorarea în cache a obiectelor de text mari
  d. Stocarea în cache a codurilor scurte

Object Cache apare ca un plugin WordPress care poate fi personalizat în funcție de cerințele individuale ale utilizatorului și de site-urile web specifice ale acestuia. De asemenea, puteți activa optimizarea pentru fișierele CSS și Javascript (minimificarea fișierului într-o singură linie de cod, care se încarcă mai repede). Încărcare diferită a resurselor media (folosind tehnologia lazy load care accelerează procesul de încărcare numai a conținutului solicitat). Memorarea în cache-ul de preîncărcare permite stocarea în cache în fundal, care este utilă în special în timpul primei vizite a site-ului. Setul de reguli avansate include reglajul fin, curățarea datelor neutilizate/vechi, controlul WordPress Heartbeat care oferă un protocol de comunicare între browser și server.

SmartAdvice oferă sfaturi utile despre cum să remediați o problemă și să îmbunătățiți fără efort performanța site-ului. Toate fără a fi nevoie de cercetare extinsă și expertiză în dezvoltare. Administratorul site-ului poate activa o funcție de urmărire automată care ar funcționa în fundal și ar analiza performanța site-ului. Veți putea decide cum să îmbunătățiți performanța folosind SmartAdvice, care se bazează pe descoperirile PHP X-Ray. SmartAdvice generează automat lista de pași sugerați necesari pentru a îmbunătăți performanța și vă permite să utilizați două niveluri diferite de optimizare pentru a rezolva problema.

Integrare cu caracteristicile existente:
PHP X-Ray oferă informații detaliate despre blocajele de performanță care implică CMS. Dacă un site are pluginuri lente, interogări de baze de date, funcții sau apeluri externe, acest nou instrument ajută la identificarea problemei de bază:

Identifică interogări lente la baza de date
Detectează plugin-urile WordPress lente și codul neoptimizat
Previne utilizarea irațională a solicitărilor externe

Cum se folosește AccelerateWP

Accesați cPanel și căutați butonul AccelerateWP.

Selectare AccelerateWP din cPanel

În pagina modulului AccelerateWP vor apărea instrucțiuni de optimizare dacă s-au descoperit probleme la WordPress-ul pe care-l aveți instalat. Trebuie să dați click pe link-ul Advice availableAtenție! AccelerateWP nu poate detecta eventualele probleme dacă aveți un plugin de cache activat.

Setări AccelerateWP

Dați clic pe butonul Activate și așteptați finalizarea procesului.

Activare recomandări AccelerateWP

În cazul de față, AccelerateWP a instalat un plugin de cache extrem de util. Practic este plugin-ul WP Rocket ”rebrand-uit” iar WP Rocket este unul dintre cele mai performante plugin-uri de cache pentru WordPress. Nu (mai) trebuie să plătiți pentru el, îl aveți inclus în pachetul de hosting.
Vă recomandăm totuși să utilizați plugin-ul de cache LiteSpeed Cache care este cel mai performant în cazul serverelor cu LiteSpeed. Detalii aici https://www.host-age.ro/intrebari-frecvente/diverse/plugin-uri-litespeed-pentru-cms-uri/

AccelerateWP WP Rocket

Vedeți care sunt setările optime pentru site-ul dvs. și din acest moment ar trebui să se încarce mult mai repede.

Recomandări pentru configurarea AccelerateWP

Recomandarea noastră este să configurați AccelerateWP cum este prezentat mai jos. Sunt setări testate pe diverse site-uri găzduit de noi și de fiecare dată au funcționat cu rezultate foarte bune.

Accesați rubrica Settings din AccelerateWP

Accesare Settings în AccelerateWP

Din meniul din partea stângă dați clic pe rubrica Cache.

Activați Enable caching for mobile devices.

La rubrica Specify time after which the global cache is cleared vă recomandăm să puneți 0, adică timp nelimitat. În momentul în care faceți modificări asupra unei pagini, la salvarea/publicarea ei se va regenera cache-ul doar pentru pagina respectivă.

Apăsați butonul Save changes.

Setări cache în AccelerateWP

Accesați rubrica File Optimization.

Activați Minify CSS files de la rubrica CSS Files. De la rubrica JavaScript Files activați Minify JavaScript files și Delay JavaScript execution.

Apăsați butonul Save changes.

Configurare File Optimization în AccelerateWP

Accesați rubrica Media.

Activați rubricile Enable for images, Enable for CSS background images, Enable for iframe and videos, Replace YouTube iframe with preview image și Add missing image dimensions.

Apăsați butonul Save changes.

Setare Media în AccelerateWP

Accesați rubrica Preload.

Bifați rubricile Activate Preloading și Enable link preloading.

Apăsați butonul Save changes.

Setarea Preload din AccelerateWP

Setările principale au fost finalizate. Acum mergeți în meniu și alegeți Clear and preload cache pentru a se genera cache-ul pentru întreg site-ul.

Operațiunea de generare a fișierelor cache poate dura în funcție de numărul de pagini pe care le are site-ul, resursele alocate pachetului de găzduire web. De asemenea, un factor important este și viteza de încărcare a site-ului fără cache. De aceea vă recomandăm să activați cu atenție plugin-uri de WordPress doar care sunt absolut necesare. Din păcate, foarte multe plugin-uri de WordPress sunt neprofesionist create și consumă resurse în mod excesiv. Pentru a depista astfel de probleme vă recomandăm să folosiți Php X-Ray.