Pagini din site au fost modificate și conțin viruși

În cazul în care constatați că fișierele site-ului au fost modificate și conțin viruși sau linkuri malițioase acest lucru se putea întâmpla fie prin furtul parolei de FTP/cPanel cu ajutorul unui virus/troian fie exploatând un bug al unui script aflat în site-ul dvs.

Dacă sunteți într-o astfel de situație vă recomandăm să ne contactați imediat pentru a verifica modul prin care site-ul a fost infectat.

Dacă site-ul a fost infectat prin furarea parolei de FTP/cPanel primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă devirusați computerul. Vă recomandăm antivirusul Bitdefender sau Malwarebytes

După devirusare schimbați toate parolele site-ului, cea de cPanel, a conturilor de e-mail și cele de ftp suplimentare (dacă aveți). Nu schimbați parolele înainte de devirusare deoarce virusul/troianul va trimite noua parolă.

Acum puteți pune pe server fișierele din computerul dvs. Asigurați-vă că toate fișierele nu conțin cod străin. În cazul în care nu aveți în computer fișierele ce compun site-ul, ne puteți contacta pentru a le restaura din backup.

Dacă site-ul a fost infectat prin exploatarea unui bug trebuie sa actualizați imediat platforma pe care este facut site-ul. De ex. dacă folosiți WordPress, acesta trebuie actualizat la ultima versiune dar trebuie actualizate și toate plugin-urile și tema.

În cazul în care browserul de web Firefox sau Chrome arată o alertă la accesarea site-ului urmați pașii descriși aici https://webmasters.googleblog.com/2008/08/hey-google-i-no-longer-have-badware.html