Cum se activează 2FA pentru cPanel

Autentificarea cu doi factori (2FA) este mult mai sigură decât autentificarea bazată doar pe parolă. Utilizatorii vor trebui să instaleze o aplicație și să o folosească de fiecare dată când se conectează la cPanel.

Pentru a asigura securitatea contului de găzduire, puteți activa autorizarea în doi factori din cPanel cu ajutorul aplicației gratuite Google Authenticator disponibilă pentru iOS și Android.

Mai întâi, conectați-vă la cPanel și selectați Two-Factor Authentication din secțiunea Security.

Activare 2FA în cPanel cu ajutorul Google Authenticator

În pagina următoare faceți clic pe butonul Set Up Two-Factor Authentication.

Deschideți aplicația Google Authenticator de pe telefon, scanați codul QR de pe ecran iar aplicația va genera un cod de șase cifre pe care trebuie să-l introduceți la Step 2 rubrica Security Code.

Generare cod QR și scanare pentru activare 2FA în cPanel

După configurarea cu succes a autentificării 2FA, veți vedea următorul mesaj în cPanel.

Funcția 2FA este activată în cPanel

De asemenea, veți primi un e-mail de confirmare pe adresa asociată contului de cPanel.

E-mail care confirmă activarea 2FA în cpanel

Pentru a dezactiva protecția cu 2FA, faceți clic pe butonul Remove Two-Factor Athentication din aceeași secțiune a cPanel.

Afișare stare 2FA în cPanel și opțiune de dezactivare

De fiecare dată când vreți să vă logați la cPanel, după introducerea user-ului și a parolei va apărea o rubrică în care trebuie să introduceți codul generat de către aplicația Google Authenticator. Codul se regenerează la fiecare 60 de secunde și astfel face practic imposibil accesul neautorizat în contul dvs. de cPanel.

Solicitare cod 2FA pentru logare în cPanel