Diferențe între certificate SSL

Certificatul SSL ajută la protejarea datelor vizitatorilor site-ului, deoarece toate informațiile dintre browserul vizitatorilor și serverul web sunt trimise criptate. Complexitatea criptării datelor va preveni decriptarea ilegală a informațiilor chiar și cu cele mai puternice instrumente. În prezent, o astfel de protecție este necesară pentru toate site-urile comerciale.

Pentru toate conturile de găzduire web oferim certificate SSL gratuite de la Let’s Encrypt. Așadar, dacă aveți găzduire web la Host-Age.ro nu aveți de ce cumpăra un certificat SSL.

Metoda de criptare a tuturor tipurilor de certificate este aceeași, totuși, unele tipuri de certificate au proceduri de eliberare mai dificile și unele restricții.

Certificate SSL Domain validated (DV)

Acest tip de certificat asigură protecția informațiilor de bază. Pentru ca acest certificat SSL să fie eliberat, ar trebui verificată numai proprietatea domeniului. Verificarea acestui tip de certificat se face automat.

Din oferta noastră următoarele certificate SSL sunt cu validare domeniu: SectigoPositiveSSL, Sectigo Essential SSL, Sectigo Positive SSL Wildcard, GeoTrust RapidSSL, GeoTrust RapidSSL Wildcard și GeoTrust QuickSSL Premium.

Certificate SSL Organization validated (OV)

Acest tip de certificat este destinat site-urilor web de afaceri mici și mijlocii. În timpul emiterii se verifică drepturile persoanei juridice de a utiliza domeniul și detaliile firmei care a comandat certificatul. Datorită acesteia, eliberarea acestui certificat durează mai mult decât emiterea certificatelor cu „Validare Domeniu”. În acest caz, emitentul certificatului va verifica toate detaliile organizației necesare în bazele de date publice.

Din oferta noastră certificatele GeoTrust True BusinessID și GeoTrust True BusinessID Wildcard sunt cu validare organizație.

Certificate SSL Extended validation (EV)

Acest tip de certificat poate fi eliberat numai după o inspecție amănunțită a firmei și a deținătorului domeniului și durează cel mai mult timp în comparație cu celelalte tipuri de certificate. Detaliile firmei vor fi verificate în bazele de date publice, de asemenea, emitentul certificatului va contacta reprezentantul firmei folosind contactele găsite în bazele de date publice. Poate fi înregistrat doar de către firme nu și de către persoane fizice.

Certificatele Sectigo EV SSL, GeoTrust True BusinessID EV, GeoTrust True Business ID Multi-Domain EV și Sectigo Positive SSL EV Multi-Domain sunt cu validare extinsă și pot fi înregistrate prin Host-Age.ro