Planuiti lansarea unui magazin online si va confruntati cu o problema in ceea ce priveste web hosting-ul: ce solutie sa alegeti? Va prezentam principalele variante posibile, fiecare cu avantajele si dezavantajele corespunzatoare.

  1. Varianta in-House  – presupune setarea unui server (hardware & software), banda de mare viteza la internet, masuri de protectie (fizice, dar si software) si echipa dedicata
   • Principalul avantaj: solutie de luat in calcul atunci cand dezvoltati un proiect de proportii si doriti sa va bazati cat mai putina pe 3rd parties
   • Principalul dezavantaj: costuri enorme, de minimum zece ori mai mari fata de orice alta varianta prezentata in continuare
  2. Server in colocatie – presupune setarea unui server intr-un data-center, o locatie mentinuta de o companie de hosting/un internet service provider. Va sunt oferite locatia fizica (unde va fi localizat serverul), conexiunea la internet, alimentare cu energie electrica si elementele de securizare de la locatie
   • Principalul avantaj: optimizarea costurilor (platiti gazduirea serverului, nu si inchirierea acestuia)
   • Principalul dezavantaj: costurile sunt in continuare mari, incluzand costul de achizitie a unui server (care, atentie, trebuie periodic upgradat)
  3. Shared hosting – siteul (platforma de ecommerce) este gazduita pe acelasi server cu siteurile altor clienti ai companiei de hosting (vedeti oferta de shared-hosting a Host-Age.ro)
   • Principalul avantaj: cele mai mici costuri, solutie ideala pentru start-up-urile care nu isi propun o dezvoltare masiva a proiectului (spre exemplu, un magazin online pentru lucruri hand-made)
   • Principalul dezavantaj: odata cu cresterea magazinului, solutia devine depasita (trafic, timp de accesare, server load)
  4. Servere dedicate/Servere virtuale VPS cu management – solutia ideala pentru un magazin online care isi propune sa se dezvolte. In cazul serverului dedicat, acesta este “inchiriat”, alaturi de conexiunea la internet, in baza unei taxe lunare/anuale, iar in cazul serverului virtual VPS un server este oferit mai multor persoane, fiecare avand garantati anumiti parametri, prin virtualizare (vedeti oferta de servere dedicate/servere VPS Host-Age.ro)

Principalul avantaj: solutie ideala, din punct de vedere al costurilor vs servicii oferite

Principalul dezavantaj: nu exista.

Scroll to Top