Recomandari Google AdWords: 3 funcții mai puțin folosite

Google AdWords este unul dintre cele mai eficiente sisteme de promovare online, fapt dovedit atât în cazul micilor companii, care își promovează 2-3 produse prin intermediul acestui canal, cât și în cazul “giganăților”, precum bănci sau companii de telecom.

Vă prezentăm în contiuare trei funcții Google AdWords, care vă vor ajuta mult în optimizarea campaniilor (adică generarea unui cost per conversie cât mai mic) și în același timp vă vor economisi timp:

Reguli automate/Automated rules: una dintre cele mai așteptate opțiuni din AdWords, automated rules permite programarea unor task-uri automate, pe care sistemul le efectuează periodic. Un exemplu de regulă pe care o puteți seta și nu mai este nevoie să verificați periodic statusul acesteia: mărește costul per click cu 20% pentru toate cuvintele cheie cu o rată de conversie mai mare de 1% și o poziție medie mai mică de 2,5. O astfel de regulă v-ar putea crește numărul de conversii pentru un cuvânt cheie care și-a dovedit performanța, dar text-ad-urile aferente nu sunt foarte vizibile. Aflați detalii despre setarea acestui sistem pe Google.com sau vizionând acest filmuleț:

Labels: Google AdWords permite setarea unor “etichete” la nivelul campaniilor, ad-grupurilor, ad-urilor și cuvintelor cheie. Aceste etichete vă ajută în filtrări avansate și în raportări la nivelul tabului Dimensions. Spre exemplu, adăugați eticheta “singular” tuturor cuvintelor cheie care au forma la singular și eticheta “plural” celorlalte cuvinte cheie și analizați care dintre acestea performează mai bine. Detalii despre sistem regăsiți pe blogul Google AdWords și în cadrul acestui filmuleț:

Enhanced CPC: eCPC este un sistem automat care mărește sau micșorează bid-ul, în funcție de posibilitatea ca ad-ul respectiv să convertească. Altfel spus, un sistem gândit să optimizeze costul per conversie în mod automat. Regăsiți detalii despre acest sistem pe blogul Google sau vizionând filmulețul de prezentare:

Aveți nevoie de ajutor în auditul, implementarea sau optimizarea unei campanii Google Adwords? Contactați-ne și vom discuta toate detaliile. Toți clienții Host-Age.ro beneficiază de discount pentru serviciile oferite!

Articole recente