hosting-uptimeProviderul dumneavoastra de hosting va asigura, teoretic, un uptime de 99.99%. Cat de realist este acest uptime? Sunt situatii in care siteurile pe care le aveti nu sunt accesibile, fara sa stiti acest lucru?

Exista servicii online care va ofera informatii detaliate despre starea permanenta a siteurilor, fara sa fiti nevoit sa accesati siteurile din 5 in 5 minute.

Printre informatiile pe care vi le pun la dispozitie aceste servicii online, se numara:

Monitorizare Ping – serverul pe care se afla siteul este accesibil
Monitorizare HTTP – serverul web este accesibil
Monitorizare HTTP-S – serverul web este accesibil pe portul SSL – 443
Monitorizare FTP – serverul FTP
Monitorizare POP/IMAP/SMTP – serverul de email este accesibil pentru trimitere/primire mesaje

Statistici uptime: sunt listate statistici de uptime pentru o perioada de timp (din momentul inceperii optimizarii)

Timp de raspuns: sunt listate statistici referitoare la timpul de raspuns al serverului pentru perioade de timp si pentru regiuni (majoritatea serviciilor online de acest tip verifica siteul din mai multe locatii – spre exemplu, timpul de raspuns la accesarea din Hong Kong)
Erori la verificarile anterioare

In functie de serviciul online ales, aveti la dispozitie si alte tipuri de monitorizari (spre exemplu, monitorizari avansate ale functionalitatilor magazinelor online). Majoritatea acestor servicii trimit alerte prin email si SMS in momentul in care siteul/siteurile monitorizate nu sunt accesibile.

Printre cele mai populare servicii de monitorizare a statusului unui website se numara:
Pingdom.com, cu abonamente lunare de la 10$. este disponibil insa si un abonament gratuit, ce permite monitorizarea unui singur website. Interval de verificare: de la 1 minut in sus.
UpTimeRobot.com – servicii basic de monitorizare gratuita a pana la 50 de websiteuri, cu alerte pe email, SMS, RSS sau Twitter. Interval de verificare: 5 minute.
Mon.itor.us (Link devenit inactiv între timp) – monitorizarea unui site, verificare la fiecare 30 minute. Alerte pe IM, SMS sau email

Pentru a evita downtime-urile, va recomandam un serviciu de hosting cu experienta.

Scroll to Top