• SEO reprezintă procesul de optimizare a unui website pentru motoarele de căutare. Ca în orice alt domeniu, și aici există persoane care au vrut să depășească bariera elementelor de bun-simț în optimizare și au folosit anumite tehnice abuzive.

 • Specialiștii SEO.com au realizat un infographic al celor mai folosite tehnici de black hat SEO, tehnici pe care vă recomandăm să le evitați, pentru a nu exista posibilitatea suspendării site-ului din listing-ul Google (6.000 websiteuri sunt banate zilnic):

  1. Doorway pages: pagini special optimizate pentru motoarele de căutare, pline de cuvinte cheie și text irelevant. Vizitatorilor nu le sunt afișate însă paginile respective.

  2. Hidden text: text prezent în pagină (cuvinte cheie și expresii optimizate), care nu este vizibil de vizitator (spre exemplu – aceeași culoare a textului cu fundalul paginii sau div-uri ascunse), dar este indexat de Google.

  3. Content scraping: soft-uri speciale care “fură” conținut din listările Google cu scopul de a crea texte pentru site-uri dedicate.

  4. Cloaking: redirecționarea robotului Google către un alt conținut decât cel afișat vizitatorilor.

  5. Link Spam: generare de inbound links prin utilizarea de softuri automate (Atenție! E posibil să fie considerat link-spam inclusiv înscrierea în multe directoare web într-o perioadă foarte scurtă de timp).

 • Alegeți optimizarea tip “white” 🙂 pentru că, deși black hat seo poate genera rezultate foarte bune într-un interval scurt de timp, există întotdeauna riscul suspendării site-ului.

 • Iată infographicul de care aminteam:
  Lista cu lucruri de evitat în procesul de optimizare SEO

Scroll to Top