Cum să aleg un server dedicat

Rack cu servere dedicate în data center

 • În luna februarie am discutat despre diferențele dintre shared hosting și un server dedicat. În funcție de necesitățile site-ului/site-urilor pe care le aveți, puteți face trecerea de la o soluție găzduire web shared la una de server dedicat. În momentul în care veți dori să alegeți un server dedicat, sunt patru mari variante pe care trebuie să le luați în calcul (fără a include costul):
  1. Servere cu management sau fără management?
   Aveți (dumneavoastră sau departamentul IT) experiență în mentenanța unui server dedicat? Dacă nu, este obligatoriu să luați în calcul servicii de management oferite contra-cost de providerul dumneavoastră de hosting. Linux sau Windows?
   La fel ca în cazul shared-hosting, alegeți sistemul de operare în funcție de platformele pe care le veți instalata/dezvolta. Spre exemplu, o platformă de blogging sau un magazin online poate fi dezvoltată în PHP (și rulată pe Linux), iar o aplicație de intranet poate fi dezvoltată în ASP (și rulată pe Windows).
 • Capacitatea serverului
  Intel Core 2 Duo sau Intel Xeon? 2GB Ram sau 4GB Ram? 250 GB HDD sau 720 GB HDD? Alegeți un server mediu dacă programele instalate nu consumă resurse prea mari și un server super-performant în cazul, spre exemplu, al magazinelor online.
 • Trafic lunar
  1000 GB sau 10 TB? Și la această întrebare vă puteți răspunde prin prisma experienței din shared hosting. În funcție de traficul consumat în shared hosting și de planurile de evoluție, calculați necesarul lunar de trafic.

Host-Age.ro oferă pachete personalizate de servere dedicate și servere virtuale – VPS. Dacă aveți întrebări, vă invităm să ne contactați!