server

 • In luna februarie am discutat despre diferentele dintre shared hosting si un server dedicat. In functie de necesitatile site-ului/site-urilor pe care le aveti, puteti face trecerea de la o solutie shared web hosting la una de server dedicat. In momentul in care veti dori sa alegeti un server dedicat, sunt patru mari variante pe care trebuie sa le luati in calcul (fara a include costul):
  1. Servere cu management sau fara management?
   Aveti (dumneavoastra sau departamentul IT) experienta in mentenanta unui server dedicat? Daca nu, este obligatoriu sa luati in calcul servicii de management, oferite contra-cost de providerul dumneavoastra de hosting.Linux sau Windows?
   La fel ca in cazul shared-hosting, alegeti sistemul de operare in functie de platformele pe care le veti instalata/dezvolta. Spre exemplu, o platforma de blogging sau un magazin online poate fi dezvoltata in PHP (si rulata pe Linux), iar o aplicatie de intranet poate fi dezvoltata in ASP (si rulata pe Windows).
 • Capacitatea serverului
  Intel Core 2 Duo sau Intel Xeon? 2GB Ram sau 4GB Ram? 250 GB HDD sau 720 GB HDD? Alegeti un server mediu daca programele instalate nu consuma resurse prea mari si un server super-performant in cazul, spre exemplu, al magazinelor online.
 • Trafic lunar
  1000 GB sau 10 TB? Si la aceasta intrebare va puteti raspunde prin prisma experientei din shared hosting. In functie de traficul consumat in shared hosting si de planurile de evolutie, calculati necesarul lunar de trafic.

Host-Age.ro ofera pachete personalizate de servere dedicate si servere virtuale – VPS. Daca aveti intrebari, va invitam sa ne contactati!

Scroll to Top