Alegerea unui partener de web hosting este deosebit de importanta, mai ales atunci cand iti propui sa dezvolti o platforma dedicata multimedia sau software. Iata cateva dintre elementele pe care trebuie sa le iei in considerare in astfel de situatii:

    1. Cerintele de stocare: in functie de capacitatea de stocare de care ai nevoie, costurile pot creste semnificativ. Ia in considerare spatiul de hosting de care ai nevoie in prezent, de care vei avea nevoie peste un an si frecventa si indicele trimestrial de crestere (cu cat va creste necesitatea de stocare, in fiecare trimestru?) Totodata, ia in calcul posibilitatea arhivarii materialelor stocate si verifica daca acest lucru este posibil la providerul pe care il alegi
    2. Tipul de aplicatii si cerintele acestora: in functie de tipul de aplicatii pe care vrei sa le gazduiesti, necesitatile pot diferi. Spre exemplu, in cazul unei platforme multimedia de streaming, vei avea nevoie de un server dedicat pentru acest lucru.
    3. Back-up, Restore si Planul secundar. Verifica atent modalitatea de back-up si modul in care poti restaura fisiere. Nu in ultimul rand, ia in calcul posibilitatea unui dezastru la data centerul de hosting. Ai un plan de rezerva in aceasta situatie?
    4. Acces Root la server – majoritatea companiilor nu ofera in mod obisnuit acces la root clientilor de hosting. Asigura-te ca ai astfel de acces, pentru administrarea si rularea eficienta a aplicatiilor.
    5. Termeni contractuali – nu in ultimul rand, ia in considerare termenii contractuali, verifica limitarile si costurilor in cazul depasirii resurselor stabilite initial.
Scroll to Top