Una dintre cele mai importante întrebări pe care ni le punem când suntem pe cale de a deschide un magazin online este, desigur, ce platformă software să folosim pentru dezvoltarea respectivului magazin. Experții de la BrightPearl.com au realizat infografic-ul de mai jos, care este practic un sondaj în care, pe baza răspunsurilor la întrebări, vă este recomandată una dintre cele trei variante: Magento, Bigcommerce sau Shopify. Iată care sunt principalele concluzii.

  1. Magento este una dintre cele mai bine optimizate platforme de ecommerce
  2. Magento este open source, pe când celelalte două sunt găzduite, în sistem SaaS
  3. Shopify se mulează pe volumul tranzacțiilor/al cumpărăturilor, tariful practic fiind adaptat în funcție de succesul magazinului
  4. Magento este open-soruce, fapt ce are atât consecințe pozitive (numeroase add-on-uri, support gratuit), dar și negative (posibilitatea unor breșe de securitate, tinând cont că oricine are acces la codul sursa)

Cea mai bună variantă pentru un magazin online de dimensiuni medii+ este, desigur, un sistem dezvoltat in-house 🙂

infographic-ecommerce

1 thought on “Ce platformă de ecommerce să aleg pentru magazinul online?”

  1. Mai sunt si alte optiuni pe piata. Poate nu la fel de cunoscut dar la fel de eficient si flexibil este modulul de e-commerce oferit de uCoz care are integrat sistemul de management al produselor, plata online, etc. Desigur, pentru un magazin cu volum mare cel mai indicat este un sistem in house, dar pentru cei care abia se lanseaza in acest domeniu, o platforma accesibila si celor care nu prea stiu informatica poate fi o varianta.

Comments are closed.

Scroll to Top