Nume domeniu• Una dintre primele etape in a avea o prezenta online este sa alegeti numele de domeniu al siteului pe care il va avea firma pe care o reprezentati.

• Iata in continuare o serie de 5 sugestii, referitoare la cum trebuie si cum nu trebuie sa fie un domeniu :

1. Daca firma isi desfasoara activitatea doar in Romania, alegeti un domeniu .ro, va ajuta atat ca memorabilitate, cat si ca prezenta in motoarele de cautare. Daca aveti activitate in mai multe tari, alegeti un domeniu.com sau un domeniu .net. Evitati, pe cat posibil domeniile .info, .ws si altele asemenea
2. Daca reprezentati o agentie non-guvernamentala, puteti opta pentru un domeniu .org, ca alternativa la domeniile .ro
3. Alegeti un nume de domeniu care sa aiba maximum 10 caractere; domeniul trebuie sa fie cat mai simplu si memorabil. Daca nu este disponibil numele companiei ca domeniu .ro sau este prea lung, alegeti un cuvant cheie relevant pentru domeniul de activitate (ex : brutarie.ro)
4. Evitati sa utilizati in cadrul domeniului cifre sau caracterul « – ». Daca doriti totusi sa folositi acest caracter, inregistrati si domeniul compus doar din litere (ex : host-age.ro si hostage.ro)
5. Asigurati-va ca domeniul ales nu este marca inregistrata (http://www.osim.ro) – altfel, este posibil sa pierdeti domeniul, fara a fi despagubit.
• Aveti alte sugestii referitoare la alegerea domeniului web? Suntem curiosi sa le aflam!

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top