Ce domeniu să aleg pentru site-ul firmei?

Nume domeniu• Una dintre primele etape în a avea o prezență online este să alegeți numele de domeniu al site-ului pe care îl va avea firma pe care o reprezentați.

• Iată în continuare o serie de 5 sugestii, referitoare la cum trebuie și cum nu trebuie să fie un domeniu :

1. Dacă firma își desfășoară activitatea doar în România, alegeți un domeniu .ro, vă ajută atât ca memorabilitate, cât și ca prezență în motoarele de căutare. Dacă aveți activitate în mai multe țări, alegeți un domeniu.com sau un domeniu .net. Evitați, pe cât posibil domeniile .info, .ws și altele asemenea.
2. Dacă reprezentați o agenție non-guvernamentală, puteți opta pentru un domeniu .org, ca alternativă la domeniile .ro
3. Alegeți un nume de domeniu care să aibă maximum 10 caractere; domeniul trebuie să fie cât mai simplu și memorabil. Dacă nu este disponibil numele companiei ca domeniu .ro sau este prea lung, alegeți un cuvânt cheie relevant pentru domeniul de activitate (ex : brutarie.ro)
4. Evitați să utilizați în cadrul domeniului cifre sau caracterul « – ». Dacă doriți totuși să folosiți acest caracter, înregistrați și domeniul compus doar din litere (ex : host-age.ro și hostage.ro)
5. Asigurați-vă că domeniul ales nu este marca înregistrată (https://www.osim.ro) – altfel, este posibil să pierdeți domeniul, fără a fi despăgubit.
• Aveți alte sugestii referitoare la alegerea domeniului web? Suntem curioși să le aflăm!

Scroll to Top