renuntarea la providerul de hosting actualAlegerea unui provider de web hosting nu este intotdeauna un lucru usor, mai ales intr-un domeniu in care, alaturi de companii cu experienta (precum Host-Age.ro), veti regasi si “incepatori” sau companii-fantoma, care ofera servicii de proasta calitate. Din fericire, aveti in orice moment optiunea de a va transfera la un alt provider de hosting. Iata cateva situatii in care, odata ajunsi, nu ar trebui sa pregetati in alegerea unui alt partener pentru gazduirea site-urilor:

    1. Downtime-uri frecvente  – poate fi acceptabil daca siteul nu poate fi accesat timp de un minut pe parcursul unei luni. Dar daca o situatie de downtime se repeta, este cazul sa va puneti semne de intrebare referitoare la profesionalismul companiei alese. Un vizitator care nu poate accesa site-ul este de multe ori echivalentul unui client pierdut – si in mod sigur nu va doriti asta. In prima instanta, solicitati un discount, pentru neplacerile create. Daca situatia se repeta, discountul deja nu isi mai are sensul, singura solutie viabila fiind alegerea unui alt provider de hosting. Host-Age.ro asigura un uptime de 99.95% (vedeti detalii despre infrastructura)
    2. Ineficienta in relatia cu clientii – un provider de hosting profesionist se asigura ca orice client primeste raspuns la tichetele sale in doar cateva ore (de multe ori in cateva (zeci de) minute). Daca se intampla sa aveti un tichet deschis de mai bine de 24 de ore, la care sa nu se fi raspuns, ar trebui sa va dea de gandul gradul de implicare in solicitarile clientilor.
    3. Atacuri repetate ale serverelor – daca site-ul este atacat in mod repetat (si ati verificat ca nu din cauza unor fisiere/flow-uri de securitate in programele instalate), inseamna (mai ales in cazul shared-hosting) ca pe server se afla si cineva care si-a facut “prieteni”. Aveti doua alternative: fie discutati cu providerul de hosting mutarea pe un alt server a tuturor conturilor pe care le aveti, fie va indreptati spre o alta companie.

Acestea, alaturi de alte situatii grave (cum ar fi incalcarea termenilor contractuali) reprezinta cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa alegeti inca de la inceput o solutie de gazduire web profesionista.

Scroll to Top