free web hostingProbabil pare ciudat titlul de mai sus, din moment ce mentionam in articolul precedent ca recomandam evitarea, pe cat posibil a “free web hostingului”. Ei bine, exista cateva situatii in care free web hosting-ul poate fi o optiune. Iata-le pe cele mai importante:

Platforma de blogging: doriti sa va creati primul blog, fara o investitie in acest sens. Ei bine, Blogger.com si WordPress.com va pun la dispozitie o platforma ce permite setarea si personalizarea (cu o serie de restrictii, desigur) a unui blog. Pe masura ce blogul creste, puteti apela la servicii cu plata, inclusiv la mutarea blogului pe un domeniu dedicat. Sau puteti opta pentru o varianta profesionista de web hosting mai ales ca puteti importa toate articolele cu poze si comentarii pe solutia dedicata.

Comunitate inchisa – spre exemplu, un forum al unui bloc, in care se discuta probleme administrative/de ordine interioara. In cazul acesta, neajunsurile unui free hosting sunt mai putine, comparativ cu ceea ce ofera: o modalitate gratuita de a discuta online, in cadrul unei comunitati restranse.

Cont de test – utilizat simplu pentru testarea diverselor functionalitati ale unui site/unei platforme. Atentie insa, nu testati elemente confindentiale – de cele mai multe ori “free hosting-ul” este disponibil fara clauze contractuale foarte clare.

Acestea ar fi trei dintre putinele ocazii in care alegerea unui free web hosting este motivata. Dupa cum spune si reclama – pentru toate celelalte ocazii, alegeti Host-Age.ro.

Scroll to Top