In esenta, relatia web hosting – client ar trebui sa decurga simplu: alegi pachetul care ti se potriveste, semnezi un contract si sunt oferite serviciile de hosting, pe baza unui abonament de gazduire web, lunar, semestrial sau anual.

Cu toate acestea, apar cativa factori care pot duce la diverse probleme. Iata in continuare care sunt acestia si cum ii poti evita.

Web hosting gratuit – mult-cautatul “free web hosting

Daca nu te-ai convins inca, te asiguram noi ca nu exista nimic gratuit in lumea asta. O companie de web hosting poate oferi pachete gratuite din doua motive de baza: fie isi asigura costurile din reclame livrate pe site-urile gazduite, fie este o companie noua, care isi doreste awareness pe o piata supra-saturata.

In mod evident, primul caz este in dezavantajul celor ce isi gazduiesc site-ul, iar al doilea caz, desi la prima vedere pare fara probleme, ascunde posibilitatea unor down-time-uri majore, din cazu supra-solicitarii serverelor. In mod sigur, unde se ofera ceva gratuit, nu vei fi singurul interesat.

Asadar, evita pe cat posibil ofertele de “free web-hosting” si orienteaza spre un serviciu de web hosting platit, in functie de necesitatile de gazduire.

Optiuni disponibile: ti se ofera tot ceea ce ai nevoie?

Esti multumit de costul pachetului de web hosting pe care l-ai ales, dar ti se ofera tot ceea ce ai nevoie? Acorda atentie numarului de baze de date disponibile, conturi de ftp, adrese de email, add-on domains, spatiu si trafic lunar, activare php/asp, pana la elemente mai complexe, precum activarea functiei sendmail.

Web hosting cu bani: 1 leu/luna

1 leu/luna nu este cu mult departe de web hosting-ul gratuit. Si, chiar daca nu vei avea reclame pe site si nici down-time-uri, gandeste-te la faptul ca cel care iti ofera asemenea pret nu poate avea profit din asta. Deci… profitul vine din alta zona: fie clauze contractuale ascunse, fie chiar mai rau – utilizarea datelor de card. Asadar, multa precautie!

Ca in multe alte domenii, web hosting-ul este o zona in care varianta “cel mai ieftin” nu coincide cu “cel mai bun”. Alege o companie de gazduire web in functie de serviciile oferite, si abia dupa aceea dupa valoarea acestora. Noi iti recomandam sa apelezi la o companie de web hosting profesionista.

 

Scroll to Top